15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlexandru Grămadă Jr., condus pe ultimul drum

Alexandru Grămadă Jr., condus pe ultimul drum

http://www.youtube.com/watch?v=ghhEJBb0IC4

Alexandru Grămadă Jr., managerul Şcolii de şoferi „Iulcost“, care a murit duminică dimineaţă după ce a intrat într-un cap de pod pe Centura de Nord a Craiovei, a fost condus ieri pe ultimul drum. Peste o mie de oameni au venit pentru a-şi lua rămas bun de la tânărul de 23 de ani.

Zeci de maşini şi peste o mie de oameni au venit acasă la familia Grămadă, ieri la amiază, pentru a-i spune „la revedere“ pentru totdeauna lui Alexandru, care şi-a pierdut viaţa duminică dimineaţă în urma unui accident de circulaţie. Tânărul a murit pe loc după ce s-a izbit cu maşina de un cap de pod pe Centura de Nord a Craiovei, în timp ce se întorcea de la o nuntă.
Prieteni, colegi şi cunoscuţi i-au adus coroane de flori şi au vărsat lacrimi amare pentru el: „Ce făcuşi, Alex, ce făcuşi?…“, se auzeau voci din faţa casei. Din casă, urletele de durere ale mamei se făceau auzite până afară, de unde mulţimea privea înmărmurită. Când a fost scos din casă trupul neînsufleţit al lui Alexandru, toţi cei prezenţi au aplaudat îndelung. Nimeni nu se aştepta ca el să moară atât de tânăr, în acest fel.

„Cel mai frumos din lumea asta, copilul meu! Copilul lui mama!“

Muzica de jale l-a condus pe tânăr pe ultimul drum: „Eu v-aud pe toţi plângând, nu mai pot să vă răspund…“, se auzea, din amplificatoare, o voce întristată. Apropiaţii lui Grămadă Jr. au aprins mai multe lampioane roşii şi au eliberat porumbei albi, simbolul păcii interioare, al armoniei și al împăcării. Păsările au zburat spre cer în memoria lui Alexandru, care şi-a găsit sfârşitul mult prea devreme. Sfâşiaţi de durere, tatăl, mama şi fratele său i-au stat la căpătâi până la final. „Cel mai frumos din lumea asta, copilul meu! Copilul lui mama!“, striga, sleită de puteri, cea care i-a dat viaţă. Tânărul nu a fost uitat nici de o parte a comunităţii de motociclişti. Aceştia au condus cortegiul funerar, ambalându-şi motoarele, încercând parcă să-l trezească la viaţă pe cel din spatele lor. Reprezentanţii şcolilor de şoferi din Craiova au venit şi ei, pentru a-şi arăta solidaritatea şi susţinerea în aceste momente grele pentru familia Grămadă. Cortegiul funerar s-a întins pe zeci de metri, iar maşinile continuau să sosească.

„Doamne, e băiatul ăla tânăr. Păcat de el…“

Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica „Sf. Nicolae Belivacă“, în apropierea căreia strada a devenit neîncăpătoare. Mai mulţi trecători s-au strâns de-o parte şi de alta a cortegiului, făcându-şi cruce: „Doamne, e băiatul ăla tânăr. Păcat de el…“. S-au oprit, pentru câteva clipe, pentru a privi mulţimea impresionantă de oameni care părea că nu se mai termină. „Asta i-a fost soarta… Aşa a vrut Dumnezeu“, spunea o femeie care-şi ştergea lacrimile pe sub ochelari.
Alexandru avea 23 de ani şi era masterand în anul I la Facultatea de Mecanică, specializarea Optimizarea sistemelor de transport rutier. Acesta era atras de domeniul tehnicii, dar, în mod tragic, lucrul de care era foarte pasionat i-a şi adus sfârşitul. Alexandru Grămadă Jr. îşi va dormi somnul de veci la cimitirul Sineasca din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS