16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMioriţa ca la Cerăt

Mioriţa ca la Cerăt

Un cioban din comuna doljeană Cerăt l-a snopit în bătaie pe fostul său partener de stână. Victima este în comă la spital, iar autorul a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor.
După cum aveau să stabilească ulterior procurorii criminalişti de la Parchetul Tribunalului Dolj, Petrişor Iordache, de 27 de ani, din Cerăt, s-a întâlnit sâmbătă, la orele prânzului, cu fratele său. La un pahar de bere, cei doi fraţi şi-au adus aminte cum fostul lor partener de oierit, baciul Gheorghe Mitran, de 65 de ani, din aceeaşi localitate, l-ar fi bătut cu câteva luni în urmă pe tatăl lor, care s-a ales cu 55 de zile de îngrijiri medicale în urma acelei agresiuni. De fapt, Gheorghe Mitran a fost chiar trimis în judecată pentru această faptă, dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Segarcea.

Arma agresiunii, în toaleta din fundul curţii

Pentru tânărul cioban Petrişor Iordache nu era suficientă dreptatea pe care ar face-o justiţia. Aşa că s-a ridicat de la masă, şi-a înfipt cuţitul la cingătoare (obiect care aducea mai curând a macetă, ca dimensiuni), şi-a luat bâta „de serviciu“ şi a plecat către stâna unde-şi păşuna Mitran oile. Fără să stea prea mult pe gânduri, Iordache l-a altoit de mai multe ori pe bătrân cu bâta în cap, provocându-i fracturi craniene, contuzie cerebrală şi hemoragie subdurală. Apoi, când baciul Mitran a căzut la pământ, Iordache a continuat să-l lovească, rupându-i mai multe coaste, care i-au perforat plămânii, provocându-i un pneumotorax.
Doar apariţia familiei sale şi a fiului victimei au pus capăt ploii de lovituri asupra bătrânului rămas nemişcat la pământ. Agresorul a plecat acasă, unde a încercat să ascundă urmele faptei sale, aruncându-şi bâta plină de sânge în toaleta din fundul curţii. Acolo au găsit-o poliţiştii şi procurorii câteva ore mai târziu, când l-au luat la întrebări pe Petrişor Iordache.

Autorul riscă zece ani de puşcărie

Victima a fost transportată şi internată la Spitalul de Urgenţă Craiova în stare de comă. Medicii legişti au constatat că bătaia pe care o primise îi pusese în primejdie viaţa. Drept urmare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus reţinerea agresorului pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Duminică, judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis pe numele lui Petrişor Iordache un mandat de arestare pe 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Pentru fapta sa, agresorul baciului Gheorghe Mitran riscă să-şi petreacă următorii zece ani în spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS