14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSupăraţi pe tiruri

Supăraţi pe tiruri

Un cititor GdS, care locuieşte într-un bloc de pe strada Brazda lui Novac din municipiul Craiova, a sesizat faptul că tirurile care vin la depozitul Nitela din apropiere blochează autoturismele locatarilor în parcări şi, mai mult decât atât, strică asfaltul străzii. Bărbatul a mai precizat că este deranjat atât de tirurile care intră în cartier, deşi le este interzis accesul pe bulevardul Dacia – Decebal (Rocadă), cât şi de reprezentanţii primăriei, care nu rezolvă această problemă. „Locuiesc în cartierul Brazda lui Novac, chiar pe strada Brazda lui Novac, în imediata vecinătate a depozitului Nitela. De ani de zile, eu şi ceilalţi vecini îndurăm calvarul străzii sparte ca după bombardament şi suportăm stricăciunile provocate de tirurile de mare tonaj care circulă nestingherite la noi pe stradă, una îngustă, de cartier. În plus, scandalurile pe locurile de parcare obstrucţionate de aceste tiruri şi camioane este continuu. Unde în Europa se parchează cu atâta nonşalanţă tir după tir în faţa blocurilor de locuinţe? Unde, doamna primar? Nu prevede oare legislaţia ca tot traficul greu să fie deviat în afara oraşului?“, a precizat craioveanul U.M.
Un răspuns la întrebările şi nemulţumirile craioveanului a fost oferit chiar de conducerea SC Nitela Impex, care are sediul pe strada Brazda lui Novac, nr. 215. Directorul general al Nitela Impex a explicat că autovehiculele care vin la depozit au autorizaţie de liber acces, dar şi că nu este o situaţie destul de confortabilă nici pentru locatarii din zonă, dar nici pentru firmă. În plus, acesta a precizat că persoanele care locuiesc pe strada Brazda lui Novac vor scăpa în curând de tiruri, pentru că Nitela îşi va muta depozitul. „Avem autorizaţii de acces eliberate de primărie pentru toate autovehiculele şi am amenajat parcări pentru maşinile angajaţilor. Ştiu că nu este confortabil pentru cei din zonă, dar trebuie să vă spun că nici pentru noi nu este. Noi suntem primii care avem interes să ne mutăm de aici, pentru că nu ne mai putem extinde. Am achiziţionat un teren pe Centura de Nord şi, cel mai probabil, din toamnă vom începe construcţia noului depozit. Pot spune că la anul, pe vremea asta, sigur nu mai suntem aici“, a explicat Emil Niţă, directorul general Nitela Impex.
Reprezentanţii Primăriei Craiova au precizat pentru GdS că municipalitatea va oferi informaţii despre condiţiile în care autovehiculele de peste 7,5 tone circulă prin municipiu în baza unei solicitări scrise.
La rândul lor, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au explicat că accesul tirurilor către şi dinspre depozitul Nitela de pe strada Brazda lui Novac se face în baza unor autorizaţii de liber acces eliberate de municipalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS