14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMaşinile cu defecţiuni tehnice, verificate în trafic

Maşinile cu defecţiuni tehnice, verificate în trafic

Direcţia Rutieră a început ieri o acţiune de amploare care se va desfăşura până pe 20 ianuarie în toate judeţele, scopul fiind reducerea numărului de accidente rutiere grave produse din cauza defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
Astfel, începând de ieri, echipe formate din reprezentanţi ai RAR Dolj şi poliţişti ai Biroului Rutier Craiova şi din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au putut fi întâlnite pe străzile din municipiul Craiova, precum şi la ieşirile din oraş. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii şi inspectorii RAR au verificat funcţionarea mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie ale autoturismelor, dar şi a instalaţiei de iluminare/semnalizare, legalitatea montării luminilor de altă culoare sau a foliilor. De asemenea, oamenii legii au verificat dacă autovehiculele au inspecţia tehnică periodică valabilă, dar şi dacă autovehiculele au anvelope de iarnă.
Începând cu ora 11.00, poliţiştii de la Rutieră şi inspectorii RAR Dolj au trecut la acţiune, iar până la ora 13.00 au făcute mai multe „victime“. În numai două ore, echipajul care a acţionat pe DN 55 a constatat 18 abateri de natură contravenţională, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 2.130 de lei, în zece cazuri fiind vorbe despre defecţiuni tehnice. Echipajul care a acţionat pe strada George Enescu din Craiova a dat 13 amenzi, în valoare de 1.980 de lei.
În plus, oamenii legii au retras trei certificate de înmatriculare pentru defecţiunile tehnice constatate şi au ridicat numerele de pe trei autoturisme care nu aveau asigurare RCA. Un craiovean care nu avea permis de conducere şi care a avut ghinionul să fie oprit de poliţiştii care au organizat ieri acţiunea de verificare a stării tehnice a autovehiculelor s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că astfel de acţiuni vor fi organizate în trafic zilnic, până pe 20 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS