19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMRU vine la Craiova

MRU vine la Craiova

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu şi ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, sunt aşteptaţi săptămâna viitoare la Craiova, la inaugurarea uzinei Kirchhoff, care va produce şasiuri pentru Ford.
„Pe 25 aprilie vor fi prezenţi la Craiova domnul prim-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu, poate şi ministrul apărării, Gabriel Oprea, pentru că în oraşul nostru se întâmplă ceva: firma Kirchhoff inaugurează fabrica de şasiuri pentru Ford, unde vor lucra 200 de salariaţi. Investiţia e de peste 15 milioane de euro şi, din spusele domnilor de la Kirchhoff, e printre cele mai moderne fabrici din Europa“, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Antonie Solomon.
Edilul Craiovei vrea să se folosească de acest prilej pentru a-l convinge pe primul ministru să repună pe tapet ideea drumului expres Craiova – Piteşti. „Abia aştept să vină domnul prim-ministru, să-i spun, printre altele, să reia acea investiţie, care din păcate a rămas la stadiu de studiu de fezabilitate: drumul expres Craiova – Piteşti. Vreau să-i reamintesc că prima condiţie la venirea Fordului în România a fost construirea acestui drum. Asta a spus-o şi preşedintele ţării, asta am spus-o şi eu de atâtea ori. Asta e una din dorinţele mele şi poate că, cine ştie, dânsul are o altă gândire şi împreună cu ministrul transporturilor de acum o să finanţeze această lucrare. Ar fi o chestie fantastică să fim legaţi la Culoarul IV Pan-European, la reţeaua de autostrăzi. Craiova n-ar mai fi izolată“, a spus Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS