19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Coşoveni, bătut de un consătean

Primarul din Coşoveni, bătut de un consătean

Edilul a luat bătaie de la un consătean supărat că n-a putut să facă o dedicaţie prin intermediul lăutarilor aduşi să cânte de ziua comunei.

Primarul comunei doljene Coşoveni, Ilie Dumitru, de 53 de ani, a ajuns la spital în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost agresat de un consătean, chiar în timpul festivităţilor prilejuite de ziua comunei. Considerând că edilul era în exerciţiul funcţiunii, poliţiştii şi procurorii i-au întocmit agresorului dosar penal pentru ultraj.

Scandal cu repetiţie

Scandalul pare să fi pornit de la un motiv banal: Virgil Rusescu, de 45 de ani, din localitate, ar fi solicitat orchestrei – angajate de primărie să cânte la Căminul Cultural de zilele comunei – să-i dea o dedicaţie muzicală. Fiind refuzat, bărbatul s-ar fi pus pe scandal. Poliţiştii din comună au intervenit, l-au luat la post şi l-au „altoit“ cu o amendă de 500 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cu procesul-verbal de contravenţie în buzunar, Rusescu s-a întors la festivităţile de la Căminul Cultural. „Agresorul a vrut să dea nişte bani lăutarilor, să-i facă o dedicaţie, dar a fost refuzat, pentru că formaţia era plătită de primărie. A făcut scandal, a fost dus la post şi amendat, după care s-a întors la Căminul Cultural. Probabil i s-a pus pata pe primar, pentru că era organizatorul festivităţilor, aşa că s-a dus la el şi l-a luat la bătaie“, a relatat Ionel Rusescu, unul dintre sătenii care luau parte la festivităţi.
Virgil Rusescu s-a dus la primarul Ilie Dumitru şi i-a tras un pumn în faţă, doborându-l la pământ. În cădere, edilul s-a ales cu o rană la frunte, lovindu-se cu capul de asfalt.
Văzându-l plin de sânge, unul dintre însoţitorii primarului a sunat imediat la 112, chemând o ambulanţă, care l-a preluat pe rănit şi l-a dus la spital. „Pacientul a fost adus la noi în urma unei agresiuni fizice. Şi-a pierdut cunoştinţa şi a căzut la sol, nu poate preciza ce i s-a întâmplat. Prezintă leziuni la nivelul extremităţii cefalice, dar este în afara oricărui pericol“, a spus dr. Alin Macovei, medic specialist medicină de urgenţă în cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova.

Autorul moral, un poliţist?

Agresorul a fost condus din nou la Postul de Poliţie din Coşoveni, alegându-se de această dată cu un dosar penal. I s-au luat mai multe declaraţii, fiind cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, întrucât oamenii legii au considerat că primarul era în exerciţiul funcţiunii.
Încadrarea juridică efectivă a faptei depinde acum de ce vor spune medicii legişti despre rănile suferite de primar. Dacă Ilie Dumitru are numai răni uşoare, agresorul său riscă închisoarea de la şase luni la trei ani sau amendă. În schimb, dacă victima a fost rănită grav, el riscă până la 12 ani în spatele gratiilor.
Cât despre edil, acesta a mers ieri-dimineaţă în audienţă la conducerea poliţiei doljene, pentru a-l reclama pe unul dintre poliţiştii satului, din cauza căruia ar fi fost luat la bătaie de Rusescu. „Cel care m-a bătut fusese implicat, cu câteva ore înainte, într-un scandal cu care nu am absolut nici o legătură. A fost luat la post ca să fie anchetat pentru asta, iar poliţistul i-a dat amendă, spunându-i: «Te-aş ierta, dar nu mă lasă primarul!». Nu se face aşa ceva, pentru că eu n-am avut absolut nici o treabă cu scandalul în care fusese el implicat şi uite unde s-a ajuns, pentru că l-a minţit poliţistul“, a declarat primarul Ilie Dumitru la intrarea în sediul poliţiei doljene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII