18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJean Constantin a încetat din viaţă

Jean Constantin a încetat din viaţă

Actorul Jean Constantin (foto) a decedat ieri, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa din Constanţa. Presa a fost anunţată de colegii de breaslă şi prietenii marelui actor, care au spus că Jean Constantin a fost găsit mort, în locuinţa sa din oraşul de la malul mării. În ultimul an, actorul a fost internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, din pricina unor afecţiuni cardiace.

Jean Constantin s-a născut pe 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa, şi a debutat pe scenă în 1957, la Secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat „Fantasio" din Constanţa. De-a lungul carierei sale, actorul a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi: „Baronul Ecluzei" (1960), „Răzbunarea haiducilor" (1968), „Zile de vară" (1968), „Prea mic pentru un război atât de mare" (1969), devenind celebru în anii ‘70 cu seria de filme de comedie „B(rigada) D(iverse)", în care a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Totodată, Jean Constantin s-a remarcat prin rolul lui Ismail din „Toate pânzele sus", regizat de Mircea Mureşan, rol care i-a adus iubirea publicului.

Printre cele mai recente producţii cinematografice în care a jucat celebrul actor se numără „Poker" (2010), de Sergiu Nicolaescu, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (2006), de Cătălin Mitulescu, „Roming" (2007), de Jiri Vejdelek, şi „Supravieţuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII