11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlessandra Mussolini a pierdut procesul

Alessandra Mussolini a pierdut procesul

Filmul „Francesca“, regizat de Bobby Păunescu, va putea fi vizionat de italieni din 27 noiembrie, când pelicula va ajunge în sălile de cinema, după ce Tribunalul Civil din Roma a respins recursul Alessandrei Mussolini cu privire la oprirea distribuirii acestuia, potrivit publicaţiei Corriere della Sera.
Ofensată de una dintre replicile din „Francesca“, în care era acuzată de rasism, nepoata lui Benito Mussolini a decis în septembrie să depună plângere împotriva regizorului Bobby Păunescu. În cadrul primei audieri, judecătorul Luciana Sangiovanni a respins cererea acesteia.
Mussolini a vorbit despre respingerea apelului său într-o şedinţă a deputaţilor italieni, în cadrul intervenţiei sale în discuţia legată de ratificarea unei convenţii pentru animalele domestice.
„Voi aproba această convenţie pentru că, până acum cel puţin, nu mi-au tăiat urechile şi coada. Spun asta pentru că femeile valorează poate mai puţin decât animalele. Am introdus un recurs în temeiul articolului 700 din Codul de Procedură Civilă pentru a opri insultele aduse unei doamne parlamentare în acest film, iar judecătorul, din întâmplare femeie, a decis să respingă acţiunea. De acum înainte, în toate sălile de cinema va putea fi insultat un deputat italian femeie. Suntem la nivelul animalelor sau poate chiar mai jos“, a spus Mussolini.
Nepoata dictatorului Benito Mussolini a considerat anormale derapajele de limbaj din filmul care a reprezentat România la Festivalul Internaţional de la Veneţia. „Când am vorbit despre violenţa unor români din Italia, nu am citat statistici şi numere. Acest film demonstrează că sunt violenţi chiar şi în limbaj. Sunt surprinsă că un asemenea film cu o insultă de acest gen, poate fi prezentat. Ce s-ar întâmpla dacă un film al unui regizor italian ar conţine înjurături la adresa unui deputat al altei ţări?“, a spus Mussolini.
Pe 6 septembrie, responsabilul local al Circuitului Cinematografic din Veneţia a luat decizia ca „Francesca“ să nu mai fie proiectată în cinematografele italiene, după ce a stârnit controverse încă de la premiera la Festivalul de Film de la Veneţia, pe motiv că regizorul este implicat în două procese pentru calomnie.
Pe numele lui Bobby Păunescu, regizorul filmului, au fost depuse două plângeri penale de către primarul Flavio Tosi şi deputata Alessandra Mussolini, ale căror nume apar în film.
Filmul „Francesca“, cu scenariul şi regia semnate de Bobby Păunescu, a fost prezentat pentru public la începutul lunii septembrie, la Veneţia, primind aplauze inclusiv atunci când unul dintre personaje spune despre Alessandra Mussolini că este „o tipă care urăşte toţi românii“.
Ideea filmului, potrivit lui Bobby Păunescu, a venit după uciderea Giovannei Reggiani la Roma, pe 30 octombrie 2007, de către românul Romulus Nicolae Mailat. „Când s-a întâmplat acest lucru oribil, politicienii italieni şi români au făcut mari greşeli. La nivel personal, am simţit că trebuie să fac ceva, deoarece sunt pe jumătate italian, am crescut la Milano. M-am simţit trădat auzind anumite declaraţii“, a declarat Păunescu.
Protagonista filmului este Monica Bârlădeanu, care joacă alături de Doru Boguţă, Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru şi Gabriel Spahiu. Filmul prezintă povestea unei tinere educatoare care vrea să imigreze în Italia. Pelicula a fost realizată de Mandragora Film, casa de producţie a regizorului Cristi Puiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII