15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComisarul-şef Ciobanu vrea iar afară

Comisarul-şef Ciobanu vrea iar afară

Comisarul-şef Constantin Ciobanu, ofiţerul din arestul poliţiei doljene care are grad mai mare decât cei care-l păzesc, află mâine dacă îşi va recăpăta libertatea. Ofiţer la Serviciul Cercetări Penale din cadrul IPJ Mehedinţi, Ciobanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova sub acuzaţia de trafic de influenţă şi luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea şpagă 400 de euro de la un cetăţean, în schimbul promisiunii că va interveni pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.
A fost arestat preventiv, apoi a încercat de mai multe ori, fără succes, să obţină eliberarea.
Săptămâna trecută, Constantin Ciobanu a făcut o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, motivând că nu prezintă pericol pentru ordinea publică, însă Curtea de Apel Craiova i-a respins solicitarea. Ofiţerul de poliţie a formulat recurs împotriva sentinţei date de judecătorii craioveni. Recursul se va judeca mâine de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă va pierde şi de această dată, comisarul-şef Ciobanu va fi transferat din arestul IPJ Dolj în Penitenciarul Craiova, unde are mari şanse să fie „coleg“ chiar cu unii dintre cei pe care i-a trimis după gratii.
Ciobanu a fost reţinut pe 23 iunie, apoi arestat preventiv pe 24 iunie, în baza unui mandat emis tot de Curtea de Apel Craiova şi validat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU