11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDiplomele emise de UCB, verificate

Diplomele emise de UCB, verificate

Universitatea „Constantin Brâncuşi" (UCB) din Târgu Jiu va demara o acţiune de verificare a tuturor diplomelor emise de către instituţia de învăţământ superior din anul 2000, de când a fost acreditată şi până în prezent. Conducerea universităţii s-a alarmat ca urmare a numeroaselor cazuri de diplome false apărute în ultima vreme. Acţiunea de verificare a diplomelor va fi finalizată pe 15 aprilie. Rectorul UCB, Adrian Gorun, spune că are mari semne de întrebare cu privire la actele de studii emise de către Facultatea de Ştiinţe Economice, unde se vor verifica toate diplomele, dar şi la Facultatea de Drept, unde analizarea se va face prin sondaj: „Dacă vor fi constatate probleme penale, vom înainta sesizări la organele de cercetare penală, iar dacă vor fi probleme interne, vom aplica sancţiuni disciplinare".

„Este plină piaţa de diplome false“

Rectorul Adrian Gorun susţine că problema diplomelor false este cea mai periculoasă din învăţământ: „Este plină piaţa de diplome false. Au apărut la universităţi de prestigiu şi, din acest motiv, am luat decizia să ne luăm măsuri de precauţie. Există pe piaţă o circulaţie a diplomelor falsificate pentru care s-a pierdut controlul. Sunt diplome de bacalaureat falsificate, care au fost folosite la înscrierea în învăţământul superior".

Diplomele emise absolvenţilor altor universităţi, verificate

Conform conducerii UCB, vor fi verificate şi diplomele eliberate în perioada 2000-2006, când la universitatea de stat din Târgu Jiu au fost organizate examene de licenţă pentru absolvenţii a 27 de instituţii de învăţământ superior din mai multe zone ale ţării. Rectorul Adrian Gorun spune că majoritatea absolvenţilor de acest fel, care şi-au dat licenţa la UCB, au provenit de la Universitatea din Băile Herculane: „Această situaţie a dus la scăderea prestigiului universităţii de stat din Târgu Jiu. Fiind în lichidare, studenţii acestor SRL-uri sunt preluaţi de alte universităţi acreditate pentru a susţine examene de licenţă. La UCB s-au organizat examene de licenţă pentru absolvenţii de învăţământ superior, cei mai mulţi de la Herculane. După 2006 au fost interzise aceste examene de licenţă. Credibilitatea universităţii a scăzut foarte mult din cauza acestei situaţii".

În prezent, UCB are încheiate protocoale de colaborare cu Universitatea de Vest din Timişoara şi cu Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, prin care cadre de la aceste instituţii de învăţământ superior participă la examenele de licenţă desfăşurate la universitatea de stat din Târgu Jiu. De asemenea, UCB acordă asistenţă Universităţii din Petroşani, la specializarea de administraţie publică, în privinţa organizării examenelor de licenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU