14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInstigare la înşelăciune şi fals

Instigare la înşelăciune şi fals

Poliţiştii doljeni au încheiat cercetările într-un dosar penal deschis pe numele unui craiovean care şi-a pus un angajat să declare la poliţie şi asigurări că şi-a găsit maşina lovită în parcare, deşi acesta avusese un accident.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii Secţiei 5 au finalizat verificările în dosarul penal privindu-l pe Nicolae Petrescu, de 33 de ani, din Craiova, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la înşelăciune şi instigare la fals în declaraţii.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că pe 19 noiembrie 2007 Petrescu l-a determinat, în calitate de administrator la o firmă din Craiova, pe angajatul său, Daniel Milă, de 21 de ani, să declare în fals în faţa oamenilor legii şi a reprezentanţilor unei societăţi de asigurări că, în urmă cu câteva zile, persoane necunoscute au provocat mai multe distrugeri la o autoutilitară Ford Transit pe care lucra. Ancheta efectuată de poliţişti a scos la iveală faptul că în realitate autoturismul fusese avariat chiar de Milă, prejudiciul cauzat fiind de 1.800 de lei.

Dosarul penal întocmit de poliţişti a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de trimitere în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS