18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJurnalist răpit şi ucis

Jurnalist răpit şi ucis

Un jurnalist afgan al BBC a fost răpit şi ucis în provincia Helmand, bastion al talibanilor din sudul Afganistanului, a informat ieri un sindicat al jurnaliştilor locali, după ce sâmbătă alt corespondent BBC a fost ucis în Somalia, relatează AFP.
„Jurnalistul a fost răpit sâmbătă seară, iar cadavrul său a fost găsit ieri în apropierea oraşului Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand“, a declarat preşedintele Asociaţiei afgane a jurnaliştilor independenţi. În plus, corespondentul BBC din Kismayo a fost asasinat sâmbătă în acest oraş din sudul Somaliei. Nafteh Dahir „a murit din cauza rănilor“, a declarat un membru al familiei sale, precizând că jurnalistul a fost atacat când se întorcea acasă. Moartea acestuia a fost confirmată de BBC Londra.
„Putem confirma că Dahir a fost ucis de o persoană neidentificată. El lucra ca jurnalist independent pentru BBC, precum şi pentru alte organisme de presă. Suntem şocaţi de ceea ce s-a întâmplat şi încercăm să obţinem mai multe informaţii“, a spus un purtător de cuvânt al BBC.
O rudă a victimei anunţase iniţial că Dahir era în comă la spitalul local. Într-un comunicat, Reporters sans frontieres s-a declarat „profund bulversată“ de acest asasinat. „Numărul morţilor nu încetează să crească, fără ca autorităţile să ia măsuri pentru a combate violenţa ce vizează jurnalişti. Această lipsă de acţiune este scandaloasă, în condiţiile în care Somalia este ţara cea mai periculoasă din Africa pentru oamenii din mass-media. Opt dintre ei au murit acolo numai anul trecut“, potrivit organizaţiei. Vineri, Dahir spunea că se teme pentru viaţa sa, din cauza insecurităţii tot mai mari din oraşul portuar Kismayo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII