15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomân arestat în Italia pentru uciderea unui cuplu

Român arestat în Italia pentru uciderea unui cuplu

Încă un român scandalizează opinia publică din Italia, după ce a ucis un cuplu de pensionari din Verona, zdrobindu-le capul cu un ciocan. Claudiu Stoleru, de 20 de ani, a fost arestat în noaptea de joi spre vineri la Civitavecchia (Italia), după ce a recunoscut că este autorul unui asasinat comis miercuri în Lugagnano di Sona, au anunţat anchetatorii italieni, citaţi de agenţia ANSA. Stoleru a fost oprit în cadrul unor controale privind imigraţia şi dus la secţia de poliţie din Civitavecchia. În timpul interogatoriului care a avut loc, carabinierii au descoperit „elemente de netăgăduit“ care au dus la arestarea imigrantului, potrivit comandantului nucleului operativ al carabinierilor din Verona, Sergio Dalmonte.

Românul a recunoscut uciderea cuplului veronez Luigi Meche şi Luciana Rambaldo, susţinând că la originea faptei ar fi stat o motivaţie sexuală. Claudiu Stoleru, care îl ajuta ocazional pe Luigi Meche la zugrăvit, susţine că a recurs la acest gest după ce bărbatul îi solicitase favoruri sexuale.

Tânărul de origine română le-a spus anchetatorilor că Luigi Meche îi făcea avansuri continuu, iar miercuri ar fi fost mult mai insistent decât de obicei, ceea ce a dus la reacţia violentă a tânărului. „Ştim dinamica lucrurilor petrecute, potrivit mărturisirii românului. Acum, cu răbdare, va trebui să stabilim responsabilitatea sa în raport cu scenariul descoperit“, a explicat comandantul provincial al carabinierilor din Verona, colonelul Claudio Cogliano, care a exclus definitiv ca motivaţia crimei să fi fost jaful. Ciocanul folosit ca armă a crimei nu a fost încă găsit. „Dacă este adevărat ce a mărturist acest tânăr, putem spune că forţele de ordine şi-au făcut datoria foarte rapid. Acum trebuie să aplicăm o pedeapsă exemplară şi, mai ales, sigură. Comunitatea din Lugagnano este şocată de ceea ce s-a petrecut şi mai ales de ferocitatea cu care criminalul şi-a ucis victimele“, a spus Cogliano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII