14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveancă răpită din staţia de autobuz şi violată

Craioveancă răpită din staţia de autobuz şi violată

O tânără de 24 de ani, din Craiova, a fost luată cu forţa de un bărbat, duminică dimineaţă, de pe strada Calea Bucureşti, târâtă în locuinţa acestuia şi violată.

La Secţia 3 Poliţie s-a prezentat duminică, în jurul orei 11.00, I.E., de 24 de ani, din Craiova, care a sesizat faptul că, în aceeaşi zi, la ora 5.30, în timp ce se afla pe strada Calea Bucureşti din municipiu, a fost acostată de un tânăr necunoscut. Acesta a dus-o, folosind acte de violenţă şi ameninţări, într-o cameră a căminului Fabricii de Avioane, unde a violat-o şi a supus-o la perversiuni sexuale.

Poliţiştii au început imediat cercetările şi l-au identificat pe autor. Acesta este Marian Alin Manolescu, de 27 de ani, care locuieşte într-o cameră închiriată în imobilul în care a fost violată tânăra. Victima s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală Craiova, unde doctorii au stabilit că a suferit mai multe leziuni la nivelul feţei, printre care şi o fractură de piramidă nazală, pentru a căror vindecare are nevoie de şase-şapte zile de îngrijiri medicale.

 

A reuşit să fugă după aproape cinci ore

 

Cercetările în acest caz au fost preluate de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a stabilit că tânăra a fost acostată în zona Podului Electroputere, într-o staţie de autobuz. Bărbatul a lovit-o de mai multe ori şi a dus-o cu forţa în camera sa din căminul Fabricii de Avioane. Craioveanca a profitat de un moment de neatenţie al agresorului şi a fugit după aproape cinci ore. Tânăra s-a oprit la Secţia 3 Poliţie, unde a povestit cele întâmplate.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au explicat că din probele strânse de anchetatori a rezultat că Manolescu este cel care a comis fapta. „Inculpatul a fost prezentat azi (ieri – n.r.) la Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare pentru 29 de zile, judecătorii reţinând că reprezintă un pericol pentru ordinea publică“, a declarat procurora Mirela Voinea, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Marian Alin Manolescu este cercetat în stare de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate.

Violul

Conform Codului Penal al României, raportul sexual cu o persoană de sex feminin, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoarea de la trei la zece ani. Dacă victima a suferit o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, pedeapsa este închisoarea de la cinci la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII