11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţia Gorj, în impas financiar

Poliţia Gorj, în impas financiar

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a ajuns în impas financiar din cauza neacordării sumelor necesare desfăşurării activităţii pentru acest an. Bugetul acordat în 2008 a fost înjumătăţit faţă de cel de anul trecut.

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj se confruntă cu probleme deosebite în privinţa finanţării activităţii, din cauză că fondurile alocate în acest an de la bugetul de stat au fost cu 45% mai mici faţă de anul trecut. Conducerea IPJ Gorj consideră că lipsa banilor afectează desfăşurarea activităţii poliţiştilor. „Suma primită în acest an de la bugetul local nu asigură nevoile esenţiale pentru funcţionarea corespunzătoare şi executarea sarcinilor de către unitatea judeţeană şi structurile din teritoriu“, a spus şeful IPJ Gorj, comisarul-şef Constantin Nicolescu. Potrivit acestuia, instituţia nu a dispus, anul trecut, de banii necesari efectuării unor investiţii absolut necesare, în ciuda numeroasele solicitări. Sistemul video de supraveghere la cele două sedii ale Poliţiei Municipale Târgu Jiu nu a fost montat, deşi a fost întocmit un proiect în această privinţă, iar spaţiile de relaţii cu publicul de la mai multe subunităţi nu au fost modernizate. „Subunităţile teritoriale de la Târgu Cărbuneşti, Motru, Rovinari, Ţicleni şi Turceni nu au încă amenajate, la standarde actuale, camerele de consiliere a victimelor şi spaţiile aferente primirii publicului“, a precizat şeful IPJ Gorj.

Poliţia cere bani Consiliului Judeţean Gorj

Conducerea IPJ Gorj a solicitat consiliului judeţean alocarea unei sume de 250.000 de lei pentru realizarea unor investiţii necesare pentru desfăşurarea activităţii. Cele mai mari fonduri, de 105.000 de lei, au fost cerute pentru dotarea cu aparatură pentru investigarea tehnico-ştiinţifică la locul faptei şi pentru activităţi conexe operative. De asemenea, conducerea Poliţiei Gorj a mai solicitat consiliului judeţean o sumă de 80.000 de lei pentru dotarea spaţiilor de primire a publicului şi a camerelor de consiliere a victimelor, de la cele cinci subunităţi teritoriale de poliţie. Alte fonduri au mai fost cerute pentru achiziţionarea unui sistem de supraveghere video a accesului la sediile de poliţie municipale din Târgu Jiu şi Motru, editarea şi tipărirea de materiale cu caracter preventiv şi organizarea de diverse acţiuni, precum şi dotarea Consiliului Teritorial Gorj al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU