15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElev prins cu adeverinţe medicale false

Elev prins cu adeverinţe medicale false

Un elev al unui liceu din Craiova a fost surprins de jandarmi ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.30, în timp ce completa o adeverinţă medicală falsă pe numele altui elev.

O patrulă de jandarmi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj a depistat ieri-dimineaţă, în faţa bisericii de pe strada Arieş din Craiova, un tânăr care completa o adeverinţă medicală pe bordură. Băiatul şi cei doi tineri care îl însoţeau au fost legitimaţi, jandarmii constatând că aceştia sunt Ana-Maria I., de 16 ani, Dan V., de 17 ani, şi Eliade Ţ., de 17 ani, elevi la două licee din municipiul Craiova. Asupra elevei a fost găsită o adeverinţă medicală pe care tocmai o completase Dan V. Documentul, potrivit căruia eleva este suferindă de viroză respiratorie în formă febrilă, cu recomandarea repausului la domiciliu pentru 7-12 zile, urma să fie folosit de minoră pentru a-şi motiva absenţele de la şcoală din perioada 9-13 ianuarie 2008. Asupra lui Dan s-au mai găsit patru adeverinţe necompletate, pe care acesta intenţiona să le înmâneze altor elevi, fără a cere însă bani în schimbul lor.

Reprezentanţii IJJ Dolj au precizat că pe numele lui Dan V. şi al Mariei I. s-au întocmit actele premergătoare de constatare pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv tentativă de uz de fals. Cercetările continuă în acest caz pentru a se stabili de unde provin adeverinţele în alb şi dacă parafa medicului este falsificată sau nu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII