19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFurt din Electroputere, pe mână cu paznicii

Furt din Electroputere, pe mână cu paznicii

Reprezentanţii firmei Cummins Generator Technologies Romania SA (AVK), situată în incinta SC ELECTROPUTERE SA, au sesizat poliţia că, în ultimele luni, din interiorul atelierelor au fost sustrase diferite cantităţi de cabluri din cupru pentru conexiuni, folosite în procesul de producţie pentru bobinarea statoarelor generatoarelor de curent. La sugestia poliţiştilor, firma a instalat un sistem de supraveghere video. Cu ajutorul acestuia, în noaptea de 4 spre 5 decembrie au fost surprinse imagini în care opt angajaţi ai societăţii sustrăgeau cablurile de conexiune din cupru de pe mai multe tambure, după care bucăţile de cablu tăiate erau puse în containerele destinate deşeurilor şi apoi scoase din unitate.
„Cablurile au fost scoase din incinta SC Electroputere SA, cu complicitatea agenţilor de pază, apoi valorificate la romii ce locuiesc în zona străzii Râului“, informează IPJ Dolj. Valoarea prejudiciului creat în noaptea de 4 spre 5 decembrie este de 3.022 de lei, contravaloarea a 151 de metri liniari de cablu cu diametrul de 50 de milimetri.
Lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Craiova i-au identificat între timp pe cei opt muncitori surprinşi de camerele de supraveghere. Este vorba despre Ion Vasile, de 43 de ani, Costinel Vasile, de 45 de ani, ambii din Seaca de Câmp, Nicolae Budana, de 54 de ani, Bogdan Buzata, de 20 de ani, Iulian Stanciu, de 22 de ani, Cristian Mustafa, de 28 de ani, Costinel Smeu, de 22 de ani, toţi din Craiova, şi Ecaterina Petre, de 49 de ani, din Pieleşti. Toţi au fost ridicaţi vineri de la serviciu de poliţişti şi conduşi la secţie, pentru a fi audiaţi. Cei opt sunt cercetaţi în stare de libertate de Parchetul Judecătoriei Craiova pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII