16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNominalizare la premiile Emmy pentru Ştirile Pro TV

Nominalizare la premiile Emmy pentru Ştirile Pro TV

În premieră pentru România, Ştirile Pro TV se află pe lista nominalizaţilor la cea de-a 28-a ediţie a premiilor Emmy, la categoria News, cu reportajul „Tibetans at the Chinese Border“, realizat de cameramanul Sergiu Matei .

Materialul, care surprinde scene în care grănicerii chinezi trag în pelerinii tibetani, a intrat în competiţia pentru un premiu Emmy alături de alte 800 de proiecte, înscrise la diverse categorii. Cei 500 de membri ai juriului, aleşi din 35 de ţări, au decis nominalizaţii, urmând ca pe 24 septembrie să se anunţe marii câştigători.

„Cred că este o realizare profesională de care orice jurnalist s-ar bucura. Le mulţumesc celor care au fost alături de mine pe toată durata expediţiei, înainte de plecare, după ce m-am întors şi până în ziua de azi. Sper ca imaginile pe care le-am filmat pe 30 septembrie 2006 la graniţa Chinei cu Nepalul să schimbe ceva în viaţa tibetanilor“, a declarat Sergiu Matei la aflarea nominalizărilor.

La categoria News, „Tibetans at the Chinese Border“ concurează alături de trei reportaje produse pentru TV Globo din Brazilia, ABS-CBN din Filipine şi Channel 4 News din Anglia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS