16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinor, campion la furturi

Minor, campion la furturi

Un tânăr de 17 ani are la activ peste 25 de furturi. Şi-a început cariera infracţională la 12 ani şi a fost arestat preventiv în urmă cu 15 zile. Proaspăt eliberat, minorul a mai spart două magazine şi a fost prins din nou de poliţişti.

Un minor din Rovinari a primit mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, fiind acuzat de comiterea mai multor fapte de furt calificat.

Tânărul este cunoscut de oamenii legii, are la activ peste 25 de spargeri din societăţi comerciale, autoturisme şi locuinţe, însă din cauza faptului că este minor, a scăpat de pedepse. În urmă cu aproape două săptămâni, pe numele lui D.B. a fost emis un mandat de arestare pentru zece zile. Imediat ce a fost pus în libertate, după expirarea mandatului, băiatul a mai spart un magazin şi apoi, în ziua următoare, încă unul. A furat bani, ţigări şi bonuri valorice, de care şi-a cumpărat câteva cartele telefonice. După identificarea şi prinderea sa, poliţiştii au reuşit să recupereze doar cinci milioane de lei din paguba creată la ultima spargere, de 13 milioane de lei vechi.

Fură de la 12 ani

 

D.B. a căpătat experienţă încă din copilărie, iar printre oamenii legii din Rovinari minorul este foarte cunoscut. CV-ul său infracţional este destul de bogat: spargeri din magazine, autoturisme şi locuinţe. A furat prima dată la 12 ani, iar poliţiştii care l-au arestat ultima oară spun că l-au prins în flagrant şi minorul a devenit violent. Pe numele tânărului au fost întocmite două dosare, în unul dintre acestea este cercetat pentru comiterea a 14 fapte de furt calificat, iar în cel de-al doilea pentru 11 fapte, din care şapte spargeri comise în municipiul Târgu Jiu şi patru pe raza oraşului Rovinari.

Potrivit lui Carmen Părpăneaţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, minorul va fi cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, deoarece faptele au fost comise prin efracţie şi pe timpul nopţii. Instanţa Tribunalului Gorj a admis ieri propunerea de arestare preventivă pentru 15 zile întocmită de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU