16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalColiziune la Optaşi

Coliziune la Optaşi

Doi fraţi, cu cetăţenie româno-germană, din Timişoara au fost răniţi într-un accident rutier petrecut ieri la primele ore ale dimineţii, pe raza localităţii Optaşi, judeţul Olt.

Vinovat de producerea accidentului este şoferul unui Fiat Ducato, Elmar Ştefan Kuvi, de 36 de ani, din Timişoara. Acesta împreună cu fratele său, Ralf Ernest Kuvi, de 32 de ani, se deplasau cu autoutilitara cu numărul de înmatriculare TM-10-YNI pe direcţia Slatina – Piteşti. La intrarea în curba de la Optaşi, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo, a pierdut controlul maşinii, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu altă autoutilitară Mercedes Benz, cu numărul de înmatriculare B-72-NMX, care se deplasa regulamentar spre Craiova. „Şoferul din Timişoara nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi, la intrarea într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată regulamentar prin indicatoare rutiere, a intrat în coliziune cu altă autoutilitară care circula regulamentar pe partea opusă. În urma impactului, au fost răniţi şoferul şi fratele său, care se aflau în autoutilitara Fiat Ducato“, a spus Dorel Matei, agent-şef adjunct în cadrul SPR.

Florin Goghez, de 36 de ani, din Comanca, judeţul Giurgiu, şoferul care se deplasa regulamentar, a spus: „Mă deplasam regulamentar, având în vedere că afară ploua. La un moment dat m-am trezit cu cealaltă autoutilitară că a intrat frontal în mine“.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Poliţia Rutieră, o maşină de la Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi o autoutilitară de la Detaşamentul din Scorniceşti. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest şi s-a stabilit faptul că nici unul nu consumase băuturi alcoolice.

După ce Ralf Ernest Kuvi a fost scos dintre fiarele contorsionate ale maşinii de echipajul de la descarcerare, cei doi fraţi au fost trimişi cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Slatina. Victimele au primit primele îngrijiri la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). După primele investigaţii s-a stabilit că şoferul, Elmar Ştefan Kuvi, a suferit numai o plagă tăiată în zona feţei. Fratele său a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial, cu pierderea cunoştinţei şi fractură cominutivă de femur stâng.

Pentru că rănile au fost deosebit de grave, iar starea pacientului era critică, medicii de la UPU l-au trimis la Spitalul din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS