14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii, în luptă cu canicula

Poliţiştii, în luptă cu canicula

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au ignorat canicula şi au organizat săptămâna trecută mai multe acţiuni de prevenire a evenimentelor nedorite provocate de căldură.

Poliţiştii au acţionat mai ales în zona locurilor de scăldat din Craiova şi din apropierea oraşului, unde există riscul de înec. Poliţiştii de proximitate au sfătuit persoanele în vârstă să evite ieşirea din casă la orele amiezei, iar şoferii indisciplinaţi, care ignoră şi blochează ambulanţele în trafic, au fost sancţionaţi de poliţiştii de la Rutieră. Acţiunile poliţiştilor doljeni au fost justificate de temperaturile ridicate din această perioadă, când au fost înregistrate mai multe cazuri de persoane înecate sau decese din cauza caniculei. „Valorile ridicate de temperatură şi avertizările emise de Administraţia Naţională de Meteorologie au dus la iniţierea unor activităţi la nivelul inspectoratului menite să ducă la prevenirea apariţiei unor evenimente negative în rândul populaţiei“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

„Razie“ pe lacuri

 

Poliţiştii s-au deplasat în zona lacurilor şi bălţilor din Craiova care nu sunt amenajate pentru scăldat, dar unde mulţi craioveni aleg să facă baie pentru a se răcori. Persoanele care au fost găsite scăldându-se în Jiu, lacul de la Tancodrom sau lacul Craioviţa au fost avertizate asupra riscurilor la care se supun, de la pericolul de înec şi până la accidentele provocate de diferenţa mare între temperatura corpului şi apă. Persoanele care se scăldau au ascultat ce au avut de zis poliţiştii şi au „promis“ că vor avea grijă pe viitor.

„Am ieşit de la serviciu şi am trecut să facem o baie, pentru că nu se poate altfel pe căldura asta. Oricum, nu intrăm în apă mare, cu toate că ştim să înotăm, aşa că nu suntem în pericol de înec“, a explicat un craiovean care se scălda în Jiu.

Poliţiştii de proximitate au acordat atenţie cu câte un fluturaş şi sfaturi persoanelor vârstnice întâlnite pe stradă la orele amiezei, acestea fiind cele mai vulnerabile în faţa caniculei.

Ambulanţa, ignorată în trafic

Poliţiştii de la Rutieră au organizat acţiuni de disciplinare a şoferilor care nu lasă liberă calea ambulanţelor aflate în misiune. În ultima perioadă, intervenţiile ambulanţelor au fost numeroase, mai ales la cazuri de lipotimii, iar indisciplina unor conducători auto, care nu eliberează calea acestora, provoacă întârzieri care pun în pericol viaţa unor oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS