19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria plantează indicatoarele lipsă

Primăria plantează indicatoarele lipsă

Primăria Craiova promite că pune osul la treabă pentru a rezolva problemele din trafic create de lipsa indicatoarelor rutiere ori de cele mascate de copaci, dar şi de gropile şi şanţurile de pe drumurile municipiului.

Reprezentanţii Serviciului de sistematizare a circulaţiei din cadrul Primăriei Craiova au identificat 150 de locuri la nivelul oraşului unde indicatoarele rutiere sunt greu de observat sau lipsesc. În urmă cu două săptămâni, atrăgeam atenţia asupra câtorva astfel de locuri, printre care şi sensul giratoriu nesemnalizat de lângă fostul Parc Puşkin. Montarea stâlpilor a început deja. Acesta este semnalizat acum de cinci indicatoare, câte unul pentru fiecare stradă care dă în sensul giratoriu, aşa cum prevede legislaţia rutieră. Având în vedere că la nivelul oraşului există aproximativ 3.400 de indicatoare rutiere, Serviciul siguranţa circulaţiei, transport public şi parcări a motivat neregulile din trafic prin faptul că volumul de muncă este foarte mare. Efortul nu a fost atât de mare după ce responsabilii cu fluidizarea circulaţiei au fost impulsionaţi printr-o mustrare scrisă dată de viceprimarul Gheorghe Nedelescu, în subordinea căruia se află acest serviciu.

Primăria porneşte pe străzi

Municipalitatea şi-a propus să identifice toate locurile din oraş unde s-au efectuat lucrări şi străzile au rămas sparte sau brăzdate de şanţuri. Conform normativelor în vigoare, firmele trebuie să readucă asfaltul la starea iniţială după încheierea lucrărilor. Poliţia Rutieră doljeană atrăgea atenţia asupra problemelor din trafic cauzate de străzile sparte şi abandonate, precum strada Principatele Unite. Firma care a efectuat lucrările pe această arteră a şi fost amendată de trei ori de poliţiştii doljeni. Acum, şi Primăria Craiova ia în vizor acest aspect. „Suntem într-o acţiune de identificare a gropilor şi străzilor sparte de diverse firme. După efectuarea lucrărilor ar trebui să se facă recepţia, însă ei nu se conformează“, a spus Nedelescu. Pentru a rezolva problemele apărute în trafic din astfel de cauze, primăria va atenţiona firmele să intre în legalitate. „Dacă nu vor intra în legalitate, facem revenire, apoi le trimitem procesele-verbale“, a ameninţat viceprimarul. Amenda pentru această abatere se ridică la 25 de milioane de lei vechi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS