32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul, refugiu pentru minori

Doljul, refugiu pentru minori

Poliţiştii doljeni au găsit, în ultima săptămână, trei minore şi un adolescent care erau daţi în urmărire generală, fiind dispăruţi de la domiciliu.

Poliţiştii doljeni, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, au depistat marţi, în Filiaşi, două minore care erau date în urmărire generală, fiind dispărute de la domiciliul lor din Cluj-Napoca de pe 18 mai.
Marţi, lucrătorii formaţiunii de investigaţii criminale din Filiaşi, în colaborare cu poliţişti din cadrul IPJ Cluj, au depistat pe raza oraşului pe  Andreea R., de 14 ani, şi Loredana O., de 12 ani, ambele din municipiul Cluj-Napoca, cele două minore fiind dispărute de acasă de vineri, împreună cu Cosmina, sora Andreei. Conform poliţiştilor clujeni, cele trei fete au plecat vineri la şcoală şi nu s-au mai întors acasă. Andreea şi Cosmina au lăsat un bilet prin care îşi motivau plecarea de acasă prin faptul că erau certate şi bătute de tatăl lor.

Cluj – Constanţa – Bucureşti – Filiaşi

Poliţiştii au stabilit că Andreea şi Cosmina au ţinut legătura cu fratele lor, căruia i-au cerut şi bani pentru a se întoarce acasă, cu condiţia să nu mai stea cu tatăl lor la întoarcere. Copiii au ajuns cu trenul în Constanţa, apoi la Bucureşti, iar marţi după-amiază s-au urcat în trenul spre Timişoara. În urma unor informaţii ale poliţiştilor clujeni, cu ajutorul poliţiştilor de la TF Craiova, Cosmina a fost identificată pe peronul Gării Craiova. Celelalte două minore, Andreea şi Loredana, au fost identificate la Oficiul Poştal din Filiaşi. Minorele au fost preluate de poliţiştii clujeni, care au anunţat Direcţia Generală de Protecţie a Copilului Cluj. În urmă cu aproape o săptămână, poliţiştii doljeni au mai identificat un tânăr care dispăruse de la domiciliul său, din judeţul Olt, de pe 1 septembrie 2006. Vineri, 18 mai, agenţii Postului de Poliţie Bratovoieşti l-au depistat pe raza comunei pe Cosmin A., de 18 ani, din comuna Găvăneşti – Olt, care era dat în urmărire generală de IPJ Olt, întrucât dispăruse de la domiciliu de pe 1 septembrie 2006. Tânărul a fost predat poliţiştilor din cadrul Poliţiei Balş, pentru a fi integrat în familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS