22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Portilor Deschise la jandarmi

Ziua Portilor Deschise la jandarmi

Zeci de copii, de la gradinita pâna la liceu, au vrut sa vada ce inseamna sa fii jandarm, incercând armele si echipamentul din dotarea Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova.


Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova si-a deschis ieri portile pentru cei dornici sa vada ce inseamna sa fii jandarm. Au dat buzna sa cunoasca indeaproape aceasta meserie zeci de copii, incepând cu prescolari si scolari de la Gradinita si Scoala din Preajba si pâna la elevi de liceu de la Colegiile Nationale „Carol I“, „Elena Cuza“ ori de la Liceele „Petrache Triscu“ si ICM nr. 2.


„Doamna diriginta, cât imi dati la lucrare?“


Imediat ce au fost invitati in curte, copiii au dat buzna la standurile amenajate de jandarmi pe diferite activitati. Cel mai vizitat a fost standul in care era prezentat armamentul din dotarea jandarmeriei. Acolo, copiii s-au „jucat“ cu pistoale adevarate, cu baionete, dar au putut vedea si aruncatoarele de petarde lacrimogene ori greaua pusca cu luneta. Un elev de liceu a luat un pistol de pe masa de prezentare si a dat fuga la diriginta care-l insotea. Tintind-o pe profesoara cu arma, liceanul a intrebat-o: „Doamna diriginta, cât imi dati la lucrare?“. Diriginta a gustat gluma, stiind ca arma nu era incarcata. Alaturi, doi liceeni se luptau de-a dreptul pe scutul din plastic, iar fetele probau un accesoriu al echipamentului – masca de gaze.


Trecând apoi pe la standul cu echipament electric, oaspetii jandarmilor au probat statiile de emisie-receptie si megafoanele, apoi au dat buzna sa faca o plimbare prin curtea unitatii cu masinile de interventie ale jandarmeriei, pe fundal de sirene si girofaruri.


Vizita s-a incheiat cu o demonstratie a câinilor din dotarea jandarmeriei si cu un exercitiu de arte martiale al subunitatii antiteroriste, care a avut si un rol preventiv, aratându-le elevilor ce li se poate intâmpla daca nu se conformeaza indicatiilor date de oamenii legii. „Aceasta actiune a noastra a fost menita sa le prezinte oaspetilor câte ceva din culisele activitatii noastre. Poate ca unii dintre copiii care au trecut astazi pragul unitatii s-au hotarât sa devina jandarmi, in timp ce altii au inteles ca trebuie sa se conformeze legii, pentru a nu avea de-a face cu jandarmeria“, a declarat lt. Cosmin Mirea, ofiter de relatii publice in cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU