12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVictorie partiala pentru Dragavei si Posulescu

Victorie partiala pentru Dragavei si Posulescu

Curtea de Apel Craiova a considerat ca nu poate sa se pronunte deocamdata asupra extradarii in Franta a celor doi arestati.


Autoritatile judiciare franceze asteptau ieri sentinta Curtii de Apel Craiova, prin care instanta româna sa dea curs solicitarii de extradare privind pe Stelica Ionescu (zis Stelica Dragavei) si Adrian Posulescu, cercetati in Franta pentru clonare de carduri. Francezii au avut insa o mare surpriza, intrucât judecatorii români au considerat ca nu au suficiente argumente pentru a aproba cererea de extradare, astfel ca, in loc sa solutioneze dosarul, au repus cauza pe rol, fixând urmatorul termen pentru vineri.


Totodata, completul de judecata de la Curtea de Apel Craiova a decis sa solicite in scris procurorilor francezi sa faca o prezentare amanuntita a faptelor pentru care sunt cercetati Dragavei si Posulescu, mai exact sa precizeze ce fapte ar fi savârsit cei doi, când, unde si in ce mod.


Expira mandatul de arestare


Sansele ca procurorii francezi sa raspunda pâna vineri solicitarii Curtii de Apel Craiova sunt infime, astfel ca este putin probabil ca instanta româna sa decida in cursul acestei saptamâni daca ii va extrada sau nu in Franta pe Dragavei si Posulescu, in baza mandatului european emis pe numele lor de Tribunalul din Lyon. Instanta va trebui sa decida insa, chiar de saptamâna aceasta, daca ramân sau nu in spatele gratiilor, acesta fiind, de fapt, „spilul“ luptei inversunate in instanta impotriva extradarii. Mai precis, mandatele celor doi expira martea viitoare, pe 6 martie, si nimeni nu poate sti daca se vor prelungi sau nu pentru inca 30 de zile.


Reamintim ca Stelica Dragavei si Adrian Posulescu sunt acuzati de procurorii francezi ca ar fi organizat si condus o banda cu activitate in mai multe tari europene, ce se indeletnicea cu falsificarea de carduri si furtul banilor din conturile a sute de persoane. In acelasi dosar au mai fost arestati in Franta doljenii Stefan Orlando Iordache, de 34 de ani, din Bailesti, Gabriel Negrila, de 49 de ani, din Craiova (fratele lui Stelica Dragavei), si sotia acestuia, Rodica Negrila, de 46 de ani, asupra carora au fost gasite sute de carduri clonate si sume de ordinul zecilor de mii de euro.


Raspuns


Conform unor surse judiciare, autoritatile franceze vor face tot posibilul pentru a raspunde pâna vineri solicitarii instantei craiovene cu privire la dosarul in care sunt cercetati Dragavei si Posulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS