16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSarbatoare cu mâncare si bautura

Sarbatoare cu mâncare si bautura

Sute de locuitori din Rovinari au venit in centrul urbei pentru a mânca sarmale si a bea tuica de Ziua Nationala a României.


Primaria orasului gorjean Rovinari le-a pregatit cetatenilor mai multe surprize cu ocazia Zilei Nationale a României. In centrul orasului au fost amplasate mai multe corturi in care oalele cu sarmale ii asteptau pe locuitori. Autoritatile locale au pregatit 10.000 de sarmale si 500 de litri de tuica fiarta. Potrivit primarului Dorin Filip, este pentru prima oara când locuitorii acestei asezari sunt invitati, de 1 Decembrie, la o portie de sarmale si o ceasca de tuica fiarta. Alimentele provin din sponsorizari ale societatilor comerciale din localitate. „O data pe an este Ziua Nationala si cred ca ea trebuie sarbatorita corespunzator. De aceea le-am pregatit cetatenilor sarmale si tuica fiarta, sa ne distram impreuna, ca suntem români. Acum avem unde sa ne intâlnim, pentru ca anul acesta am modernizat si centrul asezarii, avem un oras modern“, a spus Dorin Filip, edilul-sef al orasului Rovinari.


Primarul a jucat alaturi de cetateni


Cu toate ca in centrul orasului s-au strâns aproximativ 300 de persoane, acestea nu s-au inghesuit la cele trei corturi unde se imparteau sarmalele si tuica fiarta. Cetatenii au asteptat cuminti la rând sa-si primeasca portia de sarmale. „E o idee buna, stiam ca azi se vor da sarmale in centru, am venit sa manânc si eu. E sarbatoare, trebuia sa ne intâlnim toti românii la un loc, sa ne distram, sa bem si sa mâncam. Asa se face in România“, a spus unul dintre rovinareni. „Am venit cu totii, parinti si copii, sa mâncam niste sarmale date de domnul primar. Sunt bune si tuica merge de minune cu ele“, a afirmat unul dintre angajatii Directiei de Servicii Publice.


Ansamblul „Doina Jiului“ de la Clubul Copiilor din Rovinari a cântat mai multe hore, iar cetatenii s-au prins bucurosi in joc. Dorin Filip a jucat alaturi de cetateni.


La festivitatea din centrul urbei au mai participat consilierii locali, reprezentantii mai multor filiale locale ale partidelor politice. Voia buna i-a insotit pe toti, petrecerea continuând pâna spre orele dupa-amiezei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS