19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSens unic pe strada Principatele Unite

Sens unic pe strada Principatele Unite

Prezentam cu câteva zile in urma, in paginile GdS, un semn de circulatie – amplasat la intersectia strazilor Principatele Unite si Stefan cel Mare – care putea da nastere la situatii stranii. Pe sensul de mers dinspre Liceul CFR catre Valea Vlaicii, pe un stâlp situat chiar in fata magazinului Romstal, era amplasat un indicator „Cedeaza trecerea“, insotit de acelasi semn de circulatie vopsit si pe carosabil. Din cauza acestui indicator, in eventualitatea unei tamponari cu o masina care ar veni pe sens interzis, dinspre strada Stefan cel Mare, vinovat ar fi considerat de politisti soferul masinii care circula pe strada Principatele Unite, catre Valea Vlaicii.


In urma articolului publicat in Gazeta de Sud, angajatii Primariei Craiova au desfiintat indicatorul cu pricina. Situatia insa nu s-a schimbat, deoarece a ramas semnul „Cedeaza trecerea“ de pe carosabil.


O noua modificare


Reprezentantii Primariei Craiova sustin insa ca indicatorul mentionat are o explicatie cât se poate de clara. „Indicatorul «Cedeaza trecerea» are menirea de a le impune soferilor sa dea prioritate masinilor care ies din parcarea de la Hotel Jiul si merg catre Valea Vlaicii. Iesirea de la Hotel Jiul se afla inaintea indicatorului de sens unic, amplasat pe Stefan cel Mare“, a mentionat Adriana Motocu, directoare executiva a Directiei Tehnice, Investitii si Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Craiova, in subordinea careia se afla si Serviciul de Siguranta Circulatiei.


Functionarii primariei recunosc ca zona respectiva este una cu probleme, mai ales dupa amplasarea sensului unic pe strada Constantin Brâncusi. Tocmai din acest motiv, pregatesc o noua surpriza soferilor care circula spre si dinspre Brazda lui Novac. Primaria studiaza impreuna cu politia impactul pe care l-ar avea instituirea sensului unic si pe strada Principatele Unite, astfel incât autovehiculele sa poata circula pe doua benzi, doar dinspre Liceul CFR catre Valea Vlaicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII