22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon vrea patinoar pe acoperisul mall-ului

Solomon vrea patinoar pe acoperisul mall-ului

Dupa ce a adus in discutie amplasarea unui mall in spatele Teatrului National din Craiova, primarul Antonie Solomon sustine acum ca nu este de acord cu defrisarea zonelor verzi. Pentru a-si sustine afirmatia, acesta este hotarât sa anuleze HCL nr. 132/2000 prin care se aproba disparitia a 7.600 de metri patrati de spatiu verde din apropierea teatrului si amplasarea unui multiplex. Dupa ce a aflat din Gazeta de Sud ca hotarârea de acum sase ani este inca in vigoare si ca beneficiarii ar putea oricând sa isi ceara drepturile, edilul-sef vrea sa includa pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Craiova un proiect prin care sa solicite anularea ei.


„E pacat sa nu mai avem spatii verzi in Craiova! Eu tin la parcuri si nu mi se pare corect sa le defriseze“, a spus Solomon.


Totusi, acesta nu a renuntat la ideea de a permite unui investitor sa amplaseze un mall in parculetul de lânga teatru. Daca se va intelege cu investitorul, Solomon este decis sa ignore si opinia membrilor Ordinului Arhitectilor din România care au condamnat vehement intentia primarului Craiovei. Acestia au sustinut ca prin construirea centrului comercial circulatia ar fi ingreunata, in primul rând din cauza masinilor care vor face aprovizionarea.


„Aia nu vin cu tiruri, ci aduc marfa in plase, pentru ca este de firma. Nu toti craiovenii vor avea acces la produsele comercializate acolo, deoarece au preturi mari. Oricum, nu se poate face nimic frumos in Craiova pentru ca isi dau unul si altul cu parerea. Am inteles ca mall-ul din Timisoara este foarte frumos si ar fi pacat sa nu avem si noi unul la fel. Eu voi discuta cu cel care vrea sa faca unul si la Craiova. Poate este de acord cu alt amplasament“, a afirmat primarul.


In criza de spatiu, Solomon s-a gândit sa amplaseze patinoarul cu care ii „ameninta“ de ceva vreme pe craioveni taman pe acoperisul mall-ului, asa cum a auzit el ca se va face la Timisoara. Solomon ignora insa faptul ca mall-ul din Timisoara nu este amplasat in centrul orasului, ci la periferie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII