22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConducerea Ambulantei, in conflict cu propriii angajati

Conducerea Ambulantei, in conflict cu propriii angajati

Ambulantierii doljeni sunt nemultumiti de diminuarea sporurilor, de felul in care este gestionat parcul auto si de modul in care au fost demisi mai multi angajati. Sindicalistii au cerut printre altele inlocuirea Consiliului de Administratie al Serviciului de Ambulanta Dolj.


Sindicatul Liber Ambulanta Dolj a cerut demiterea Consiliului de Administratie al Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Dolj, pe motiv ca ar fi luat decizii abuzive impotriva propriilor angajati. Intr-un protest adresat de sindicalisti Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj se arata ca actualul Consiliu de Administratie al SAJ Dolj a demis mai multi salariati fara sa existe o baza legala in acest sens: „Avem cazuri de salariati ai Serviciului de Ambulanta care au fost demisi de Consiliul de Administratie, iar justitia le-a dat dreptate, obligând unitatea sa-i reangajeze si sa le plateasca drepturile salariale“.


Acelasi CA este acuzat de sindicalisti ca ar fi diminuat sporul de incordare psihica de la 25% la 20% pentru salariatii din SAJ Dolj care isi desfasoara activitatea in punctele de lucru din judet.


„Diminuarea sporului s-a facut pe motiv ca este conforma Ordinului Ministerului Sanatatii si noii legi prespitalicesti. Sindicatul Liber Ambulanta Dolj nu a fost de acord cu aceasta diminuare, invocând atât protocolul semnat cu DSP Dolj, cât si Contractul colectiv de munca la nivel de ramura sanitara, publicat in Monitorul Oficial din 31.01.2006. Desi Sindicatul Liber Ambulanta Dolj a cerut prin adresa nr. 06/14.02.2006 achitarea integrala a drepturilor salariale, acestea nu au fost achitate, desi au fost prezentate Consiliului de Administratie“, a sustinut Ion Nastasie, liderul Sindicatului Liber Ambulanta Dolj.


Liderul de sindicat acuza, de asemenea, conducerea SAJ Dolj de managementul defectuos al parcului auto, dar si de atitudinea fata de soferii de ambulanta implicati in accidente fara victime. „Este vorba de cazurile in care politia nu le-a retinut permisele de conducere, dar conducerea unitatii a considerat normal sa-i pedepseasca trimitându-i in concediu fara plata“, a precizat Nastasie.


DSP, somata sa rezolve solicitarile


Sindicalistii au amenintat ca daca solicitarile lor la DSP Dolj nu vor avea o rezolvare vor trimite protestul mai departe, la Ministerul Sanatatii, iar daca va fi nevoie vor recurge si la alte forme de protest.


In replica, directorul Serviciului de Ambulanta Dolj, dr. Cristian Gângioveanu, sustine ca demersurile sindicalistilor urmaresc inlaturarea lui de la conducere, fara a avea motive concrete. „Nu am facut altceva decât sa aplic legea. Acuzatiile membrilor de sindicat nu sunt intemeiate si mi-e teama ca urmaresc alte interese decât cele asternute pe hârtie“, a declarat Gângioveanu, unul dintre putinii directori ramasi in functie dupa schimbarea regimului politic.


Conducerea DSP Dolj sustine ca va analiza problemele semnalate de Sindicatul Liber Ambulanta Dolj si va lua o decizie. „Am primit protestul lor si am stabilit sa trimitem la Serviciul de Ambulanta o comisie care sa verifice daca cele sesizate de sindicalisti sunt adevarate“, a declarat la rândul sau dr. Stefan Popescu, director executiv adjunct in managementul asistentei medicale din cadrul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS