14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist craiovean, baut la volan

Politist craiovean, baut la volan

Un agent de politie craiovean a produs un accident de circulatie in seara de 8 martie.


Un politist craiovean este cercetat de superiorii sai, dupa ce s-a urcat baut la volan si a produs un accident de circulatie pe o strada din Craiova. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, colegii de la rutiera au stabilit si ca masina agentului avea inspectia tehnica periodica expirata din 7 noiembrie 2005. Protagonistul acestei intâmplari este agentul de siguranta publica Alexandru Baran, de 34 de ani, din cadrul Sectiei 3 de Politie Craiova.


Intâmplarea pentru care este cercetat politistul s-a petrecut in seara de 8 martie, in jurul orei 21.40, când agentul Baran, care conducea Dacia proprietate personala pe strada Spaniei din municipiu, dinspre Institut catre cartierul Valea Rosie, a lovit Matizul condus regulamentar de Mircea Razvan Jenaru, de 33 de ani, din localitate. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime, insa agentul Baran a incurcat-o, dupa ce colegii sai de breasla i-au pus fiola si i-au verificat actele masinii.


Permis retinut si amenda


Conform politistilor doljeni, accidentul s-a produs din pricina agentului Baran, care nu a adaptat viteza la conditiile meteo-rutiere – carosabil acoperit cu gheata – a pierdut controlul directiei de mers, dupa care a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu autoturismul Matiz condus de Jenaru.


Cei doi soferi au fost testati cu etilotestul, in cazul lui Baran fiind indicata o alcoolemie de 0,38 miligrame la litru de alcool pur in aerul expirat. Conform procesului-verbal incheiat de politistii de la rutiera dupa tamponare, fapt ce nu e mentionat in buletinul informativ, Dacia condusa de colegul lor de la ordine publica avea inspectia tehnica expirata din noiembrie anul trecut.


Politistul a fost sanctionat contraventional cu minimul a trei amenzi, in valoare totala de 3,1 milioane de lei, sau 1,55 milioane de lei daca le achita in 48 de ore, dar si cu retinerea permisului de conducere pentru 90 de zile si a certificatului de inmatriculare al Daciei.


„Nu poate fi vorba de iertare“


Mircea Razvan Jenaru, celalalt sofer implicat in accident, crede ca amenda primita de politist este destul de mica fata de fapta sa, dar si ca era in timpul serviciului in momentul accidentului. „Cred ca este nevoie si de o sanctiune disciplinara, mai ales ca era in timpul serviciului pentru ca s-a dus la sectie sa predea pistolul dupa eveniment. Nu am nimic cu el pentru ca o sa rezolv cu banii de reparatii, dar cred ca este normal sa fie sanctionat si disciplinar“, a declarat Mircea Jenaru. De partea cealalta, comisarul Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj, sustine ca agentul Baran nu se afla in timpul programului de lucru, iar consiliul de disciplina va lua masurile ce se impun. „Ce a facut agentul Alexandru Baran reprezinta o pata pe imaginea politiei craiovene. A zis ca a baut si el un sprit de 8 Martie, dar asta nu este o scuza. In astfel de cazuri nu poate fi vorba de iertare, nu aratam toleranta. Urmeaza sa incepem cercetarile, dupa care consiliul de disciplina va stabili ce masura se va lua in legatura cu politistul in cauza. Se poate merge pâna la incetarea raporturilor de serviciu cu el“, sustine comisarul Nicusor Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII