19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProiectile antitanc la magazinul For you

Proiectile antitanc la magazinul For you

Pirotehnistii doljeni au dezgropat ieri, din subsolul unei cladiri aflate in centrul Craiovei, 27 de proiectile antitanc datind din cel de-al doilea razboi mondial.


Muncitorii care lucrau la amenajarea subsolului magazinului For you, situat pe strada A.I. Cuza, vizavi de Teatrul National Craiova, au observat ca intr-un colt nu puteau sapa deoarece cazmalele loveau ceva metalic. Cind s-au uitat sa vada despre ce este vorba, s-au ingrozit, dindu-si seama ca dadusera peste niste proiectile. „Am dat telefon imediat la politie si la pompieri pentru a anunta ca am dat peste niste bombe. Citeva minute mai tirziu, au venit pirotehnistii de la Protectia Civila“, a mentionat Ionut Pana, seful echipei de muncitori.


Impreuna cu pompierii si pirotehnistii au sosit la fata locului mai multi jandarmi si politisti care au evacuat cladirea, care mai adaposteste magazinul Milan Gold si o reprezentanta Connex, si au indrumat trecatorii sa treaca pe celalalt trotuar. In acest timp, pirotehnistii, ajutindu-se de detectorul de metale, au procedat la dezgroparea dispozitivelor explozive. „Am descoperit 27 de proiectile reactive antitanc, cu incarcatura exploziva, de tipul celor folosite in timpul celui de-al doilea razboi mondial ca munitie pentru lansatoarele AG 2. Erau in stare avansata de degradare si, daca ar fi explodat, ar fi putut distruge cladirea si ar fi afectat imobilele din vecinatate. Proiectilele vor fi ridicate si depozitate in conditii de siguranta pina cind vor fi distruse“, a declarat locotenent-colonel Alexandru Pasarica, seful Serviciului Protectie Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS