19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieZece elevi eliminați la sesiunea de simulare a bacalaureatului

Zece elevi eliminați la sesiunea de simulare a bacalaureatului

Rezultatele simulării examenului de bacalaureat vor fi anunțate public pe 18 martie
Rezultatele simulării examenului de bacalaureat vor fi anunțate public pe 18 martie

Elevii din județul Dolj au susținut ieri ultima probă scrisă pentru simularea examenului național de bacalaureat, care a constat în evaluarea cunoștințelor la o disciplină din afara ariei curriculare. Evaluarea s-a finalizat cu încă doi candidați eliminați pentru că au avut asupra lor telefonul mobil. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj atrage atenția elevilor din ultimul an de liceu că, dacă repetă gesturile și la examenul din vară, metodologia nu le va mai permite să participe la următoarele două sesiuni. De asemenea, inspectorul școlar general le-a transmis liceenilor că orele de pregătire suplimentară se vor desfășura atât la școală, cât și la Universitatea din Craiova.

Ultima probă de simulare a examenului de bacalaureat a constat în evaluarea elevilor la o disciplină la alegere din aria curriculară. Opțiunile liceenilor au fost variate, aceștia alegând să susțină examen la biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, infomatică, logică și argumentare, psihologie și sociologie. Spre deosebire de celelalte evaluări, în Dolj, la această ultimă probă, prezența a fost mai scăzută cu aproximativ 10%, ajungând la 70,28%. Nu au lipsit însă elevii eliminați din cauza încălcării metodologiei de desfășurare a bacalaureatului. „Au fost doi elevi eliminați, unul de la Liceul Teoretic «Constantin Brâncoveanu» Dăbuleni, care susținea proba de geografie, și unul de la Colegiul «Ștefan Velovan», care susținea evaluarea la biologie“, a declarat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. Sesiunea de simulare a bacalaureatului se încheie astfel cu un total de zece elevi eliminați.

Se mai pot schimba opțiunile pentru examen

Rezultatele simulării examenului de bacalaureat vor fi anunțate public pe 18 martie. După această dată, în școli trebuie făcute planuri remediale. Inspectorul școlar general, Lavinia Craioveanu, le-a transmis elevilor să trateze cu seriozitate pregătirea pentru sesiunea din vară.
„După ce vom avea rezultatele simulărilor în școli se vor organiza ședințe cu părinții și le vom comunica nivelul de pregătire al elevilor pentru bacalaureat. Le va fi pus, de asemenea, la dispoziție programul suplimentar de pregătire, pentru sesiunea din vară. Sper ca rezultatele simulărilor să îi motiveze să învețe mai mult. Trebuie să aibă în vedere că bacalaureatul nu este ușor de promovat, de aceea este numit și examenul maturității“, a precizat inspectorul școlar general. Întrebată cu ce note a promovat bacalaureatul în perioada în care a fost elevă, Lavinia Craioveanu a declarat că a promovat acest examen cu „trei note de zece și o notă de nouă și ceva“. De asemenea, inspectorul școlar general a precizat că elevii care vor obține note mici la ultima probă mai au timp să-și schimbe opțiunea dacă se simt mai bine pregătiți la altă disciplină. Totodată, Lavinia Craioveanu a anunțat elevii și părinții că a rămas valabil parteneriatul cu Universitatea din Craiova, ca și anul acesta să se organizeze ore suplimentare de pregătire pentru bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS