16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de 10 ai Craiovei au fost premiați

Elevii de 10 ai Craiovei au fost premiați

Elevii de zece la admiterea la liceu și la bacalaureat, premiați ieri la Inspectoratul Școlar Județean Dolj (Foto: Traian Mitrache)
Elevii de zece la admiterea la liceu și la bacalaureat, premiați ieri la Inspectoratul Școlar Județean Dolj (Foto: Traian Mitrache)

Elevii care au fost admiși la liceu cu media 10 sau au obținut un astfel de rezultat în acest an la bacalaureat au fost felicitați și premiați ieri în cadrul ședinței cu directorii organizate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Premiile în bani, în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare elev, au fost acordate de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Cei mai mulți elevi de 10 au fost la admiterea la liceu, 11 elevi care au studiat atât în cadrul colegiilor, cât și a școlilor gimnaziale reușind această performanță. Performanța a fost înregistrată de Daria Aranghel, Bianca Dicu și Marius Nicoli de la Colegiul Național „Carol I“, Monica Bădescu și Raluca Popescu de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“, Dragoș Boldișor de la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“, Teodora Călin, Andreea Ghinea și Daria Luculescu de la Colegiul Național „Frații Buzești“, Alexandra Grigore de la Școala Gimnazială „Elena Farago“ și Bogdana Nica de la Școala Gimnazială „Traian“.
În ceea ce privește examenul de bacalaureat, trei elevi au reușit să promoveze sesiunea din acest an cu nota maximă. Aceștia sunt Avram Adelina de la Colegiul Național „Frații Buzești“, Ștefănel Cristian Belu și Alexandra Miu de la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova. Totodată, primarul Craiovei a menționat că elevii sunt susținuți să facă performanță și cu burse școlare. În prezent, 25% din elevi primesc burse școlare, însă numărul beneficiarilor acestor burse ar putea crește. Directorii școlilor au fost atenționați să întocmească raporturi corecte, întrucât sunt cazuri în care banii solicitați pentru burse se întorc la primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS