22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord B-Max a câştigat premiul AUTOBEST 2013

Ford B-Max a câştigat premiul AUTOBEST 2013

Ford B-Max, fabricat la Craiova, a fost votată maşina AUTOBEST 2013, distincţie primită de la un juriu format din ziarişti specializaţi pe presa auto din toate colţurile lumii. Ford B-Max a avut cel mai mare punctaj dintre toate cele cinci maşini care au concurat pentru acest titlu. Vehiculul fabricat la Craiova a obţinut un total de 830 de puncte, surclasând vehicule precum Skoda Rapid, care s-a situat pe locul doi, cu 736 de puncte, şi Peugeot 301, care a obţinut 662 de puncte. Pe locul al patrulea s-a situat Fiat 500L, iar pe ultimul loc s-a plasat Dacia Lodgy, produsă în Maroc.
Potrivit informaţiilor de la AUTOBEST, Ford B-Max s-a bucurat de aprecierea mai multor membri ai juriului specializat, şapte dintre aceştia plasând maşina realizată în România pe locul întâi, trei membri ai juriului au plasat Skoda Rapid pe primul loc, dar nici un membru al juriului nu a plasat Peugeot 301 pe primul loc.

„Calitatea este impresionantă“

Reprezentanţii juriului internaţional au avut numai cuvinte de laudă atât despre vehiculul Ford B-Max, cât şi despre motorul cu care este echipată maşina, motor care se fabrică şi în Craiova şi în Köln. „B-Max este o nouă maşină strălucitoare, inteligentă. Este expresia unei noi generaţii de produse pe care Ford le introduce în Europa şi prima maşină fără stâlpul B, dar cu doi stâlpi B încorporaţi în uşi! Calitatea este impresionantă, iar motorul de 1.0 litru EcoBoost – AUTOBEST a fost primul juriu internaţional care a distins acest motor incredibil – completează portretul celei mai bune maşini pe care o poţi cumpăra. Este produsă în regiunea noastră, în fabrica Ford din Craiova, România. Dar este, de asemenea, expresia noii noastre abordări psihologice de „Nivel următor“. Cu B-Max, noi arătăm clienţilor europeni că o maşină rentabilă poate fi şi grozavă“, a declarat Ilia Seliktar, preşedintele juriului AUTOBEST, format din jurnalişti din 14 state membre. Fiecare jurnalist reprezintă ţara din care provine şi este „o voce respectată“ în domeniul mass-media auto. Cu o prezenţă din 14 state, AUTOBEST se adresează unei pieţe totale de circa 300 de milioane de oameni

Clasamentul obţinut în competiţia AUTOBEST*
Locul 1    Ford B-Max
Locul 2    Skoda Rapid
Locul 3    Peugeot 301
Locul 4    Fiat 500L
Locul 5    Dacia Lodgy
*Date comunicate de AUTOBEST

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS