19.4 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTârgu Jiu, deszăpezit cu 800.000 de lei

Târgu Jiu, deszăpezit cu 800.000 de lei

Primăria Târgu Jiu va cheltui în acest an 800.000 de lei pentru deszăpezirea străzilor din municipiu, suma urmând să fie pusă la dispoziţia Direcţiei de Servicii Comunale.

Direcţia de Servicii Comunale (DSC) Târgu Jiu va avea la dispoziţie suma de 800.000 de lei pentru lucrările de deszăpezire din această iarnă. Potrivit estimărilor, necesarul lunar de fonduri se va situa între 150.000 şi 200.000 de lei, în cazul în care va ninge din abundenţă. După cum au menţionat reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu, sunt disponibile 14 utilaje, dintre care trei sunt multifuncţionale. Necesarul de nisip şi sare este de 1.000 de metri cubi, DSC trebuind să mai achiţioneze doar cu 200 de metri cubi de nisip şi 100 de metri cubi de sare, restul cantităţilor aflându-se deja în depozitele Direcţiei. Dacă zăpada va lipsi, utilajele vor fi folosite la alte lucrări. Alexandru Zaharia, directorul DSC Târgu Jiu, a menţionat că există posibilitatea ca utilajele să fie implicate în alte lucrări ce pot fi executate şi în anotimpul rece. În municipiul Târgu Jiu sunt 260 de kilometri de străzi şi alei. Pe lângă DSC, vor mai fi obligate să intervină la acţiunile de deszăpezire alte patru societăţi: Aparegio, Polaris, UEG şi Transloc.

Betonul amprentat ridică probleme

Una dintre zonele care vor ridica probleme în cazul că va fi necesară intervenţia pentru deszăpezire este centrul municipiului Târgu Jiu. De mai bine de un an, au început lucrările de modernizare, iar în locul bitumului a fost turnat beton amprentat. Folosirea utilajelor cu lamă metalică este practic interzisă, întrucât s-ar distruge foarte uşor ceea ce s-a făcut până în prezent: „Este o zonă unde intervenţia cu utilaje este practic imposibilă, pentru a nu afecta betonul amprentat. Nu vom folosi nici nisip, nici sare, întrucât sarea va afecta materialul respectiv. Şi granulaţia nisipului ar putea avea un impact negativ asupra suprafeţei. Din acest motiv vom folosi numai clorură de calciu. Şi pentru străzi concentraţia de sare va fi redusă: o parte de sare la şase părţi de nisip. Acestea sunt indicaţiile pe care le-am primit de la Drumuri, de la Bucureşti, şi trebuie să le respectăm. Utilajele vor avea, de asemenea, pe lame o bandă de cauciuc de trei centimetri lăţime. Nu dorim să distrugem şoselele“, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS