31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cum arată cel mai nou bombardier american invizibil

(VIDEO) Cum arată cel mai nou bombardier american invizibil

Forțele aeriene americane au publicat mai multe fotografii ale celui mai nou bombardier invizibil B-21 Raider. Acesta va fi cel mai puternic bombardier al armatei SUA și ar putea fi lansat oficial până la finalul acestui deceniu.

Andrew Hunter, secretarul adjunct al Forțelor Aeriene pentru achiziții, tehnologie și logistică, a declarat la începutul acestei luni că programul de testare în zbor al B-21 „decurge bine” și este în grafic pentru a respecta termenele și calendarele de livrare.

„Face ceea ce programele de testare în zbor sunt concepute să facă, adică să ne ajute să învățăm despre caracteristicile unice ale acestei platforme, dar într-un mod foarte, foarte eficient”, a declarat Hunter.

Primul bombardier strategic, după 30 de ani

B-21 este primul bombardier strategic stealth nou dezvoltat de armata americană în mai bine de 30 de ani. Dezvoltarea a început în 2015, iar Pentagonul a prezentat public Raider-ul în decembrie 2022. Aproape un an mai târziu, în noiembrie 2023, aeronava s-a îmbarcat în cele din urmă în mult-așteptatul său prim zbor. În urma succesului testelor la sol și în zbor, a fost autorizat să intre în producția inițială cu ritm redus.

Se așteaptă ca B-21 să intre în serviciu în a doua jumătate a acestui deceniu. Obiectivul armatei este de a produce cel puțin 100 de astfel de aeronave. Oficialii americani spun că The Raider urmează să înlocuiască progresiv bombardierele B-1B Lancer și B-2 Spirit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS