23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGM semnează mâine vânzarea Opel

GM semnează mâine vânzarea Opel

Compania General Motors va semna, cel mai probabil mâine, acordul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni Opel către grupul condus de Magna International Co., au transmis agenţiile de presă germane citând surse apropiate procesului de negociere. GM şi-a dat acordul pe 10 septembrie să vândă 55% din acţiunile Opel către firma canadiană Magna şi către societatea parteneră a acesteia, banca rusească Sberbank. Problemele sindicale privind dreptul de veto asupra închiderii unor fabrici şi îngrijorările angajaţilor Opel din Marea Britanie şi Spania în ceea ce priveşte ajutorul de 4,5 miliarde de euro pe care guvernul german l-a promis pentru restructurarea Opel au pus frână afacerii. Ieri, însă, Fritz Henderson, director executiv în cadrul General Motors, a declarat cu prilejul unei vizite în Shanghai că este posibil ca acordul să fie semnat săptămâna aceasta. Potrivit contractului negociat între Magna şi GM, compania americană va păstra 355 din acţiunile producătorului din Ruesselsheim, iar angajaţii Opel vor primi un pachet de acţiuni de 10% în schimbul concesiunilor în valoare de 1,2 miliarde de euro.

Aston Martin recrutează director de la Tesla

Michael van der Sande, fost director executiv în cadrul Tesla Motors şi Harley Davidson, a semnat contractul cu Aston Martin pentru postul de şef al departamentului comercial al producătorului britanic de automobile. Van der Sande, de 44 de ani, a primit sarcina să întărească sectoarele comerciale ale brandului britanic, pe care compania Ford l-a vândut în 2007 unui grup de investitori kuweitieni. Ulrich Bez, şeful pe scară ierarhică al lui Van der Sande, a declarat că experienţa acestuia din urmă „ne va ajuta să întărim prezenţa Aston Martin la nivel mondial“. Van der Sande a ocupat postul de vicepreşedinte pe probleme de marketing la Tesla Motors, funcţie la care a renunţat însă în mai puţin de un an de la angajare. Înainte de Tesla, Van der Sande, de naţionalitate olandeză, a lucrat 12 ani în cadrul companiei Harley Davidson, o parte dintre aceştia ca şef al diviziei europene a producătorului de motociclete. Vânzările Aston Martin la nivel global au fost puternic afectate de criza financiară. În primele opt luni ale acestui an, compania a produs 1.415 automobile, faţă de 4.480 de maşini fabricate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Focus RS – 262 km/h şi 7,34 l/100 km

Ford Focus RS, cel mai rapid produs dezvoltat de echipa Ford Europa – atingând o viteză maximă de 262 km/h – a adăugat o cifră surprinzătoare la portofoliul său remarcabil de performanţe statistice: un consum mediu de combustibil de 7,34 l/100 km.
Rezultatul impresionant, unul dintre cele mai bune din clasa modelului, a fost înregistrat oficial cu ocazia celei de-a şaptea ediţii a maratonului anual britanic MPG.
Această competiţie a pilotajului frugal a dezvăluit îmbunătăţiri ale cifrelor oficiale declarate chiar de către producător. Motorului de 2,5 litri dispus pe modelul Ford Focus RS, ce dezlănţuie 305 CP, i-au fost necesari numai 40,9 litri de combustibil pentru a parcurge traseul competiţional, în lungime totală de 580 km. Rezultatul obţinut a demonstrat o scădere cu 28% a consumului mediu oficial, declarat la 9,38 l/100 km.
La volanul Focusului RS s-a aflat în cele două zile de teste jurnalistul auto Jeremy Walton, care a pilotat la viteze moderate pe un traseu variat, fiind ghidat de copilotul Alyson Marlow. Jeremy a declarat: „Este cel mai rapid RS, dar, în acelaşi timp, şi cel mai bun din punct de vedere al consumului. Acest lucru demonstrează că, deşi este o maşină cu performanţe ridicate, Focus RS poate fi folosit în viaţa de zi cu zi, fără cheltuieli enorme la capitolul combustibil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS