22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎn grevă în faţa Prefecturii Gorj

În grevă în faţa Prefecturii Gorj

Un bătrân din comuna Bâlteni – Gorj nu mai ştie la ce formă de protest să recurgă după ce problemele sale par să nu aibă rezolvare.

Ion Dobroiu are 72 de ani şi se judecă din 1992 cu nişte nepoţi pe un teren şi pe un bunar (fântână). Însă, în anul 2005, o instanţă de judecată de la Târgu Jiu i-a anulat bătrânului titlul de proprietate. Nemulţumit de decizia magistraţilor gorjeni, Ion Dobroiu îşi caută dreptatea de cinci ani. Încă din anul 2006, Dobroiu a început să protesteze în faţa Tribunalului Gorj din Târgu Jiu, apoi, văzând că situaţia nu se schimbă, a mers la Bucureşti, în faţa Palatului Parlamentului. Toate formele sale de protest nu au schimbat cu nimic situaţia. „Protestez fără ca nimic să se schimbe. Din anul 2005 încoace am cheltuit peste 7.500 de de lei pe procese şi plimbări la instanţe. Nu se poate aşa ceva, mai ales când dreptatea este de partea mea. Am o pensie de 700 de lei. Am să fac grevă, aici, în faţa Prefecturii Gorj, pentru că vreau să mi se facă dreptate. Să vină prefectul să stea de vorbă cu mine, să îmi facă dreptate“, a spus bătrânul plângând. Sătul de nedreptatea din această ţară, Ion Dobroiu nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile.

Legea fondului funciar aduce nemulţumiri

Bătrânul nu vrea să renunţe la dreptul său asupra pământului: „Simt că nu mai pot. Am titlu de proprietate, am cerere de revendicare, am ajuns şi la Parlamentul României, dar ajung din nou de unde am plecat. Am câştigat la Curtea de Apel din Craiova, dar s-a făcut recurs. Nici nu mai ştiu de câte ori mi-au dat cauza spre rejudecare. Eu nu vreau decât cercetare la faţa locului. Este vorba despre 1.700 de metri pătraţi care au fost luaţi din proprietatea mea şi bunarul, construit ca punct de hotar“, a spus Ion Dobroiu. „Când este vorba despre hotărâri judecătoreşti, prefectul sau primarul nu are ce să facă. Dacă instanţa decide într-un anume fel, atunci aşa va rămâne. Instanţa de judecată a decis că îi dă câştig de cauză celeilalte părţi, vecinului domnului Dobroiu. Încă nu am făcut titlul de proprietate pe numele dânsului, am aşteptat ca domnul Dobroiu să atace hotărârea. De la primărie, instanţa de judecată a cerut un punct de vedere legat de grăniţuire. Nu ştiu cât a ţinut cont mgistratul de hârtia trimisă de noi. Îmi pare rău de Ion Dobroiu, este bătrân şi este plimbat de la o instituţie la alta“, a spus Vasile Vlăduleanu, edilul din Bâlteni. Nemulţumirile cauzate de Legile fondului funciar deţin ponderea cea mai mare în judeţul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS