23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDouă mărţişoare de la Ford: Fiesta şi Ka

Două mărţişoare de la Ford: Fiesta şi Ka


Mult aşteptatele modele Ford Fiesta şi Ford Ka vor fi disponibile pe piaţa auto din România din 3 martie, potrivit unui comunicat de presă al Romcar.
 
Fiesta, noul model din clasa mică, a fost conceput şi creat de divizia europeană de dezvoltare a constructorului Ford. Noul model beneficiază de stilul de design kinetic şi continuă tradiţia începută în 1976, când a fost prezentat publicului primul Fiesta. De atunci, vânzările de Fiesta înregistrate de la nivel global au fost de aproximativ 12 milioane de unităţi.
Trei motorizări pe benzină sunt disponibile pentru noul Fiesta: 1.25l de 82 de cai-putere, un propulsor de 1.4l de 96CP şi un motor de 1.6l capacitate ce dezvoltă 120 CP. Fiesta beneficiază şi de două motoare diesel, 1.4 de 68CP şi 1.6 de 90CP. Noul model vine în două versiuni de caroserie, cu 3, respectiv 5 uşi şi în cinci niveluri de echipare. Noul Fiesta şi-a trecut în cont şi o premieră: sistemul de protecţie ISP, cu airbag genunchi pentru locul şoferului, plus airbaguri laterale şi de tip cortină, dotări disponibile pentru prima dată pe un autovehicul Ford din clasa mică. Fiesta a obţinut cinci stele la protecţia pasagerilor la testele Euro NCAP, patru stele la siguranţa pasagerilor copii şi trei stele în urma testelor de protecţie a pietonilor. Fiesta este pe locul doi în clasamentul vânzărilor Ford în România, depăşit doar de Focus, cu aproximativ 5.500 de unităţi livrate. Numărul vânzărilor este cu 20% mai mic decât cel din 2007. Noul Fiesta, versiunea Ambiente, costă 9.190 de euro, preţ fără TVA.

Noul Ka

Ultima generaţie a modelului Ka doreşte să se impună pe piaţă prin dimensiunile compacte, un aspect atractiv şi motorizări economice, „de oraş“. Sunt disponibile două propulsoare pentru noul Ford Ka, de capacităţi cilindrice mici: un motor pe benzină Duratec de 1.2 litri ce dezvoltă 69CP şi un propulsor diesel supraalimentat, Duratorq de 1.3 litri şi 75CP. Producătorul susţine că ambele motoare au emisii de dioxid de carbon remarcabile, 120g/km, iar motorul diesel are un consum mixt de numai 4,2 litri la suta de kilometri parcurşi. Noul Ford Ka e disponibil într-o singură versiune de caroserie, cu trei uşi, şi în două variante de echipare, Ambiente şi Titanium. Preţurile de vânzare, fără TVA, pentru noul Ka încep de la 8.700 de euro. Dealerii locali Ford vor organiza în martie două sesiuni de „porţi dechise“ pentru clienţii interesaţi de noile modele Ford Fiesta şi Ford Ka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII