23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSamsung Touch Ultra face poze când zâmbeşti

Samsung Touch Ultra face poze când zâmbeşti

Samsung a dezvăluit ultimul său model de telefon touch-screen destinat pieţei „de lux“ deschise de Apple I-Phone. Touch Ultra este un telefon de tip „slide“ cu un display OLED de 2,8 inch, având rezoluţia de 240×400 pixeli. Când telefonul este „deschis“, în partea de jos se regăseşte o tastatură standard, cu zece butoane. Telefonul mai are şi trei taste pentru funcţiile de bază, plasate sub display. Touch Ultra are 12,7 milimetri grosime şi este echipat cu o cameră de opt megapixeli cu flash LED. Telefonul poate fi setat în aşa fel încât camera acestuia face fotografia numai atunci când persoana „prinsă“ în obiectiv zâmbeşte. Telefonul are inclus sistemul GPS pentru navigaţie şi poate capta imagini video la o rată de 30 de frame-uri pe secundă în modul de calitate VGA 640×480 pixeli. Privind conexiunea la internet, Touch Ultra este echipat cu suport de date ce poate înregistra până la 7,2 Mb de informaţie în fiecare secundă de download. Redarea video a noului model recunoaşte DivX, XviD, H.236, H.264, fişiere MPEG4, Windows Media Player 9, Touch Ultra beneficiind de radio FM, Bluetooth 2.0 şi o memorie internă de 80 Mb. Noul model Samsung va fi prezentat săptămâna viitoare la expoziţia Mobile World Congress din Barcelona, potrivit Yahoo News. Compania Samsung nu a anunţat o dată a lansării pe piaţă, nici preţul noului telefon.

Arena, celular multimedia de la LG

Compania LG Electronics a lansat duminică o „ispită“ pentru consumatorii de IT&C printr-o scurtă prezentare a telefonului  său „navă amiral“, denumit Arena, ce îşi va face debutul la expoziţia de săptămâna viitoare de la Barcelona. Arena KM900 este echipat cu o nouă interfaţă LG pentru utilizator, dezvoltată în jurul conceptului de cub. Utilizatorul poate intra în meniul telefonului prin intermediul unei interfeţe tridimensionale pe display-ul principal, trecând de la o faţetă a cubului la alta. Sub display-ul principal se regăsesc patru taste care permit accesul rapid la funcţiile de bază ale telefonului, precum cea de apel şi de e-mail.
Modelul prezentat este ultimul dintr-o serie de dispozitive mobile echipate cu interfaţă grafică dezvoltată. Multe dintre acestea folosesc elemente de design ale renumitului Apple I-phone. Ca şi acesta din urmă, Arena are un display generos care ocupă aproape în întregime partea din faţă a telefonului.
Printre celelalte caracteristici ale dispozitivului se regăsesc suportul Dolby şi DivX, funcţia de download la o viteză de 7,2 Mbps, Wi-Fi şi sistemul de navigaţie prin satelit GPS. Lansarea oficială a lui LG Arena este programată pe 16 februarie.

Dragoş GAVRILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU