23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Undercover, ultimul NFS

http:http://www.youtube.com/watch?v=lu8DpJGG088
http:http://www.youtube.com/watch?v=mkHJzHIbQQg

În cea mai mare parte, reacţia faţă de ultimele jocuri Need for Speed a fost aceeaşi: De ce nu sunt ca NFS Most Wanted? Se pare că EA a plecat urechea la critici. Need for Speed Undercover, de bine, de rău, se simte ca Most Wanted, informează www.gamespot.com.

 

În Undercover joci rolul unui (ghici!)… poliţist sub acoperire. Alături de Chase Linh, misiunea ta este să arestezi un grup de „raceri“ care fac parte dintr-o reţea internaţională de contrabandă. Povestea este prezentată cu ajutorul unor scene intermediare care nu au farmecul din Most Wanted din cauza personajelor neinteresante şi a intrigii previzibile.

Ca multe alte jocuri Need for Speed, cursele au loc pe străzile unui oraş fictiv, Tri-City Bay. Porneşti la drum cu o maşină jalnică, dar reuşeşti repede să faci rost de una mai bună. Câştigi bani pe măsură ce joci, pe care îi poţi folosi să deblochezi vehicule noi de la fabricanţi precum Nissan, Dodge, Cadillac, Ford, Porsche, Lamborghini, BMW, Aston Martin, Mitsubishi şi alţii. Dacă te pasionează tuningul maşinii tale, ai posibilitatea să cumperi componente individuale. Dacă nu, iei un pachet de îmbunătăţiri şi treci mai departe.

Obţii nu doar bani pentru câştigarea unui event, ci şi puncte, pe care le poţi folosi să îţi sporeşti abilităţile la volan, numai că efectul acestora asupra manevrabilităţii maşinii nu se cunoaşte. Conduci cu viteză mare, este foarte probabil să domini, numai că sunt unele curse în care „spulberi“ baremul de timp, dar te bate calculatorul.

 

Nu vrei să tamponezi poliţia în realitate, dar în joc „merge“

 

Poliţia revine în Undercover şi, în cea mai mare parte, aspectul acesta este binevenit. Cursele în care trebuie să loveşti şi să elimini un anumit număr de maşini de poliţie sunt foarte distractive. Nu este obligatoriu să tamponezi patrulele, poţi să te foloseşti de trucuri asemănătoare cu cele din Most Wanted: tamponezi camioane de transport lemne, dobori stâlpi electrici, firme luminoase etc. Pe de altă parte, se poate întâmpla să nu fie nevoie să faci ceva pentru a scăpa de poliţie. Uneori stai pe loc şi nu te găseşte nimeni. Cea mai mare problemă este faptul că poliţiştii nu fac altceva decât să ţipe la tine să opreşti şi să te tamponeze uşor. Ideea e să rezişti suficient de mult fără să loveşti ţepii întinşi pe carosabil, că echipajele de poliţie dispar pe rând. Există event-uri în care trebuie să te menţii în faţa adversarului o anumită perioadă, altele în care trebuie să scapi de poliţie şi, în acelaşi timp, să păstrezi maşina „ţiplă“. Prea multă originalitate privind cursele ori mediul urban înconjurător nu există.

Acestea fiind spuse, sunt câteva lucruri pe care jocul le face foarte bine. Modul on line este distractiv. Ritmul din Undercover este bun. Cursele sunt scurte, unele chiar de 20 de secunde. Cele mai lungi rar depăşesc cinci minute. Alt aspect pozitiv este că jocul îţi permite să „sari“ pe loc la cea mai apropiată cursă. Dacă vrei să participi la un event anume, te poţi folosi de o hartă şi alegi cursa dorită. Această posibilitate, combinată cu duratele mici ale curselor, face ca Undercover să nu fie plictisitor.

Dacă eşti unul dintre cei care au iubit Need for Speed Most Wanted, cu tot cu defecte, vei găsi multe lucruri plăcute la Undercover. Jocul nu debordează de originalitate, dar nu poate fi negat faptul că este captivant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS