15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFuncţionarii, obligaţi să nu plece din administraţie

Funcţionarii, obligaţi să nu plece din administraţie

Funcţionarii publici care urmează în decursul unui an programe de formare cu o durată cumulată mai mare de 90 de zile, finanţate din bugetul instituţiei, se vor angaja în scris că vor lucra în administraţia publică o perioadă determinată, proporţional cu numărul zilelor de formare, a decis guvernul.

Aceasta se stabileşte de autoritatea sau instituţia publică şi poate fi cuprinsă între doi şi cinci ani. Funcţionarii publici beneficiază, în perioada în care urmează cursuri de perfecţionare profesională, de toate drepturile salariale cuvenite.

Potrivit actului normativ aprobat miercuri de guvern, formarea profesională a acestora se desfăşoară distinct pentru fiecare dintre categoriile de funcţionari publici. Cei care ocupă funcţii publice corespunzătoare unei anumite categorii pot participa la programe de formare destinate alteia, finanţate de la bugetul autorităţii sau instituţiei publice, doar în măsura în care acest lucru are ca rezultat îmbunătăţirea cunoştinţelor, abilităţilor şi competenţelor necesare în exercitarea funcţiei deţinute.

Prevederile hotărârii se aplică tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea funcţionari publici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU