18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAngajaţii Distrigaz ard gazul de pomană

Angajaţii Distrigaz ard gazul de pomană

Furnizorul de gaze naturale face disponibilizări masive. Pe listele de plecări voluntare s-au trecut mai multe persoane decât era necesar. Angajaţii care părăsesc voit Distrigaz primesc o grămadă de bani.

 

Personalul din domeniul furnizării şi distribuţiei de gaze naturale nu mai este bine văzut la serviciu. Distrigaz Sud şi Distrigaz Sud Reţele renunţă la circa 1.000 de angajaţi din sudul României. Cele două firme au în total 6.400 de angajaţi, înregistraţi la sfârşitul lunii mai. Oamenii s-au trecut pe listele de „plecări voluntare în număr mai mare decât era prevăzut şi provin din toate domeniile de activitate“, susţin reprezentanţii autorizaţi ai celor două companii. În general, au agreat ideea de a pleca voluntar persoanele care sunt aproape de vârsta pensionării. Motivele pentru care furnizorul, respectiv distribuitorul de gaze naturale din sudul ţării au recurs la acest gen de disponibilizări pe care le numesc „plecări voluntare“ este acela că societăţile nu mai au nevoie de aşa mult personal. „Metodele de lucru s-au îmbunătăţit, a crescut rentabilitatea companiei, s-au introdus sisteme informatizate şi nu mai este nevoie de personal aşa mult în anumite sectoare. Pe listele de plecări s-au înscris şi oameni de care încă avem nevoie şi nu toate cererile vor fi şi acceptate de Distrigaz Sud“, a precizat un reprezentant al companiei.

 

Stimulente mari pentru „voluntari“

 

Cei înscrişi pe listele de plecări voluntare vor fi recompensaţi de companiile din domeniul gazelor naturale cu sume frumuşele de bani. „Angajaţii care optează pentru acest program de plecări voluntare vor beneficia de 7-18 salarii de bază brute lunare, în funcţie de vechime, plus o compensaţie de 8.000 de lei“, se arată într-un comunicat transmis redacţiei GdS de către Distrigaz Sud. Potrivit aceleiaşi surse, salariul mediu brut la Distrigaz Sud este de 2.509 lei, astfel cei daţi afară „voluntar“ ar urma să primească de la firmă plăţi compensatorii (salarii plus compensaţia de 8.000 de lei) între 25.000 şi 53.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII