23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPirates of the Burning Sea merită încercat

Pirates of the Burning Sea merită încercat

Dacă treci peste faptul că te obişnuieşti destul de greu cu Pirates of the Burning Sea, jocul îţi oferă unele dintre cele mai mari satisfacţii ale unui RPG (role-playing game) pe internet.

 

Pirates of the Burning Sea nu este un World of Warcraft pe mări. Jocul celor de la Flying Lab Software se aseamănă cu EVE Online. Ca şi acesta din urmă, Pirates of the Burning Sea este complex, un joc în care răsplata nu este imediată sau evidentă. Primele ore ale jocului, nedistractive, s-ar putea să-i alunge pe cei care aşteaptă rezultate pe loc.

Bătăliile navale sunt incitante

În anul 1720, trei naţiuni îşi dispută supremaţia în Marea Caraibelor şi, în acelaşi timp, se confruntă cu ameninţarea piraţilor. Aşa cum e de aşteptat, te aliezi cu una dintre cele patru facţiuni, Spania, Franţa, Anglia sau cu piraţii, şi îţi alegi o profesie, fie ofiţer naval, aventurier sau comerciant liber. Indiferent de alegere, poţi participa la toate modalităţile de luptă sau comerţ.

Vei descoperi că alegi să îndeplineşti misiunile pe mare pentru simplul motiv că bătăliile navale sunt cu adevărat epice şi se poartă într-un ritm lesne. Luptele pe mare sunt cel mai bun aspect al jocului. În bătălie, trebuie să iei în calcul direcţia vântului (are efect asupra vitezei de deplasare a navei), trebuie să te asiguri că tunurile sunt îndreptate către inamic, altfel nu vor trage, şi, în acelaşi timp, e nevoie să îţi protejezi nava de gurile de foc duşmane.

Poţi folosi o gamă variată de muniţie pentru tunuri, în funcţie de avariile pe care vrei să le provoci: pânze, coca sau echipajul navei. Fiecare avarie provocată prezintă beneficii pentru tine şi aliaţii tăi, fapt ce conduce la necesitatea jocului în echipă. În timp ce un jucător se concentrează pe încetinirea inamicului făcându-i pânzele bucăţele, altul ţinteşte echipajele navelor duşmane ca o pregătire pentru abordaj. Lupta între cele două echipaje după abordaj este însă dezamăgitoare.

Are erori

Pirates of the Burning Sea s-a dovedit un joc stabil în perioada de testare, se arată pe pagina de internet www.gamespot.com. Cu toate acestea, are partea sa de gâlme. Chiar şi după lansarea unui patch recent, dialogul cu câteva personaje din joc s-a transformat mai degrabă în linii de cod decât conversaţie. În alte momente, jocul a dat câteva erori grafice. Interfaţa generală este cam „din topor“, ceea ce îngreunează găsirea locaţiilor de desfăşurare a misiunilor. Nici una dintre aceste probleme nu este însă mai gravă decât în cazul altor jocuri din acelaşi gen, în perioada când au fost lansate.

Exceptând erorile menţionate, Pirates of the Burning Sea arată binişor, dacă nu chiar la standardele recente pentru jocurile pe PC. Făcând abstracţie de diferenţa între bătălii navale superbe şi luptele pe pământ complet nespectaculoase, apa mării este „fabricată“ foarte bine. Aspectul navelor este încântător, însă, din păcate, porturile suferă la capitolul design grafic.

Dacă eşti în căutare de un RPG on line care oferă recompense imediate, Pirates of the Burning Sea va părea plictisitor la început. Răsplata vine pe măsură ce joci. Dacă eşti în căutare de ceva diferit, complex, dar aranjat într-un „pachet“ atractiv, Pirates of the Burning Sea trebuie încercat. Jocul a fost notat cu 8 pe www.gamespot.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS