22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProfit din brokeraj bancar

Profit din brokeraj bancar

Din ce în ce mai mulţi clienţi ai băncilor obţin credite nu direct de la ghişeu, ci prin intermediari care se ocupă numai cu brokeraj bancar. Sunt aşa-numitele birouri de credite, care sunt plătite de unităţile bancare şi nu percep comisioane de la clienţi.

Brokerajul bancar s-a extins destul de bine în Craiova. Din ce în ce mai multe birouri de credit intermediează între clienţi şi băncile comerciale de la credite pentru nevoi personale fără ipotecă, la credite industriale şi imobiliare. Piaţa brokerajului bancar este în expansiune şi tot mai multe bănci sunt interesate să plătească un comision pe produs pentru birourile de credit, decât să aibă propriii angajaţi (pentru care se plătesc salarii, se asigură spaţii pentru desfăşurarea activităţii etc.).

Doriţi să contractaţi un credit bancar şi nu aveţi suficient timp la dispoziţie să mergeţi pe la toate băncile? Vă poate ajuta orice birou de credite. Oamenii de afaceri se ocupă cu brokerajul de produse financiare de câţiva ani, dar de la finalul anului 2007 încoace, afacerea prinde la craioveni. Birourile de credite pot să-i prezinte clientului o ofertă comparativă, astfel încât să poată alege produsul care se apropie cel mai mult de nevoile viitorului debitor. „Clientul accesează creditele la aceleaşi costuri ca la bănci. Pe de altă parte, noi suntem bastionul cel mai important al băncilor, pentru că acestea îşi adaptează oferta în funcţie de ceea ce colectăm noi, birourile de credite, de la clienţi“, a afirmat Cristian Văduva, manager general al Credit Mad Invest Craiova. Biroul de credit colaborează cu 15 bănci comerciale din Craiova. „Ne adresăm atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice. Sunt multe birouri de credit în Craiova, iar piaţa aceasta a devenit concurenţială şi pentru brokerii din domeniu. Avantajul nostru faţă de orice bancă este că îi prezentăm clientului oferte de la mai multe bănci“, a spus managerul biroului de credit amintit. „Noi avem contracte cu aproape toate băncile din Craiova. În ultima perioadă, acest serviciu de brokeraj a început să prindă şi la craioveni“, declara, în urmă cu puţin timp, Mahmud Obeidat, managerul biroului de credite Obeidat. „Clienţii au de unde să aleagă, pentru că avem o ofertă diversă de credite de la şase bănci“, a declarat un ofiţer de credite de la firma de brokeraj financiar Euroinstal SRL Craiova.

 

Cine vrea brokerii de credite

 

Unii brokeri din Craiova spun că majoritatea clienţilor lor sunt persoane cu venituri mici, care caută să obţină mai mult de la bănci şi cu bani cât mai puţini. Alţi brokeri afirmă că, dimpotrivă, clienţii lor sunt educaţi, cu bani peste medie, dar care nu au timp să meargă la mai multe bănci să studieze fiecare ofertă. Firmele care apelează la intermedierile bancare preferă acest lucru dacă brokerul negociază cu banca un produs avantajos clientului. Brokerii financiari anticipează că, în doi-trei ani, piaţa birourilor de credit va deservi aproape jumătate dintre clienţii băncilor datorită diversităţii produselor de creditare oferite.

 

Creditele de consum primează

 

Reprezentanţii birourilor de credit spun că ponderea creditelor de consum este majoritară în totalul cifrei de afaceri din brokerajul financiar. „Cei mai mulţi clienţi contractează credite de nevoi personale fără ipotecă“, a spus Cristian Văduva. Craiovenii preferă şi de la birourile de credite intermedierea împrumuturilor în lei, la fel ca în cazul unităţilor bancare. Există şi clienţi persoane juridice pentru care firmele de brokeraj negociază cu băncile toate produsele de creditare de care au nevoie respectivele firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU