25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRolls Royce Phantom Coupe va veni la Geneva

Rolls Royce Phantom Coupe va veni la Geneva

Compania Rolls Royce Motor Cars va prezenta noul Phantom Coupe la cea de a 78-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Geneva, pe 4 martie 2008. Modelul va intra în producţie în vara acestui an.

Din toată gama Phantom, Coupe-ul este cel care a fost proiectat pentru a se adresa şoferului cât de mult posibil. Caracterul său a suferit câteva modificări subtile. Este mai dinamic şi, în acelaşi timp, oferă un nivel incredibil de confort.

Înfrăţind tehnologia de ultimă oră cu o caroserie bine proporţionată, Phantom Coupe încorporează elementele caracteristice Rolls Royce, dar într-o manieră contemporană.

Proiectat pentru a parcurge distanţe mari fără efort, Phantom Coupe este alegerea perfectă pentru o călătorie transcontinentală. Inima acestui model este un V12 de 6.75 l, care produce 453 de cai-putere cu un cuplu de 720 Nm. „Raza de acţiune“ este sporită de un rezervor de combustibil cu 25% mai mare decât în cazul Drophead Coupe. Agil, rapid, alergător de cursă lungă, silenţios, Phantom Coupe oferă şoferului şi pasagerilor săi o călătorie relaxantă, oricât ar fi de lungă.

Ian Cameron, şeful departamentului de design al Rolls Royce Motor Cars, a pus întotdeauna accentul pe ritm, performanţă şi stil. Designul Coupe-ului înseamnă chintesenţa Rolls Royce, condimentată cu o doză de dinamism, ceea ce adaugă o picătură de dramă ingineriei remarcabile şi stilului inconfundabil al maşinilor Rolls Royce. „Coupe-ul a fost proiectat pentru a fi cea mai dinamică interpretare a valorilor noastre. Vânzările din 2007 ilustrează succesul întregii game, cu 25% mai mari decât în anul anterior“, a declarat Ian Robertson, preşedintele şi directorul executiv al Rolls Royce Motor Cars.

„Fundaţia“ pe care se sprijină Phantom Coupe este şasiul din aluminiu, probabil cea mai semnificativă componentă a rafinamentului legendar Rolls Royce. Uşor şi foarte rezistent, acest şasiu sporeşte confortul, manevrabilitatea şi siguranţa.

Fabricat manual, fiecare şasiu necesită 130 de metri de sudură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS