23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiova, bazar auto în devenire

Craiova, bazar auto în devenire

Zona McDonald’s din Craiova s-a transformat treptat în târg de vânzări auto, iar primăria nu face nimic, deşi ştie de problemă.

 

Maşinile cu anunţ de vânzare în geam, parcate de o parte şi de alta a străzii, au fost prea „discrete“ ca funcţionarii publici să ia vreo măsură. Târgul ad-hoc s-a extins şi pe locurile de parcare amenajate pe strada Calea Bucureşti, însă, aşa cum ne-a obişnuit, primăria se mulţumeşte să ia cunoştinţă. Între timp, craiovenii se plâng că nu au unde să-şi parcheze maşinile. „Nu e de ajuns că locurile de parcare sunt puţine, le transformăm şi pe cele existente în talcioc. De ce să le mai ducă la târgul din Romaneşti pentru vânzare când se poate şi aşa, pe stradă?“, se întreabă craioveanul Mihai Rădulescu.

Funcţionarii primăriei se mulţumesc să facă inventarul maşinilor scoase la vânzare pe domeniul public, motivând că procedura de identificare a proprietarilor este greoaie. În cazul fericit în care automobilele sunt înmatriculate în România, tot durează câteva zile până când parvin informaţiile de la Biroul Poliţiei Rutiere privind proprietarii. „Până să aflăm cui aparţin acele automobile, proprietarii le vând. Eu pe cine să mai amendez atunci? Vineri am făcut inventarul maşinilor scoase la vânzare în zona McDonald’s, le-am luat numerele de înmatriculare, iar mâine (astăzi – n.r.) vreau să vorbesc cu primarul Solomon şi, împreună, să ne asigurăm de sprijinul Poliţiei Rutiere pentru rezolvarea acestei probleme. Rămân la părerea mea că este o chestiune de care ar trebui să se ocupe poliţia“, a declarat Dan Dobrescu, şeful Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Craiova. Declaraţiile bătăioase nu sunt însă susţinute şi de fapte, Dobrescu recunoscând că nu a dat până acum nici o amendă în această cauză. „Colaborăm cu primăria la orice solicitare care priveşte automobilele înmatriculate în ţară. De obicei, răspunsul îl dăm în două-trei zile, cel mult. Noi oferim informaţii, atât. Vânzarea unor maşini pe domeniul public nu este de competenţa noastră“, a declarat comisarul Constantin Coandă, şeful serviciului responsabil de înmatriculările auto din cadrul poliţiei. „Mâine vom trimite un echipaj la faţa locului, care se va ocupa exclusiv de această problemă“, a declarat şi subcomisar Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII