14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎncepe sezonul reducerilor

Începe sezonul reducerilor

Deşi sezonul soldărilor începe abia pe 15 ianuarie, pentru a-şi atrage cât mai mulţi clienţi, magazinele au lansat deja oferta la haine şi încălţăminte.

Aglomeraţia din perioada sărbătorilor, când craiovenii au luat cu asalt magazinele, a temperat apetitul oltenilor pentru cumpărături. Totuşi, ieri la prânz, cumpărătorii erau atraşi ca un magnet de majoritatea magazinelor care aveau postată în vitrină inscripţiile „reduceri“, „promoţii“ sau „oferte speciale“, semn că strategiile de marketing funcţionează. „Este vânzare în perioada în care lansăm sezonul reducerilor. De sărbători, cei mai mulţi clienţi au cumpărat cadouri pentru cei dragi sau o ţinută pentru Revelion, acum cumpără pentru ei“, a spus Adelina N., altă vânzătoare. Afirmaţia este susţinută şi de alţi vânzători. „Din experienţa anilor trecuţi, în perioada promoţiilor vin foarte mulţi clienţi. Chiar şi după sărbători se cumpără foarte mult. Vin chiar şi din alte localităţi“, a declarat Anca, lucrător comercial la unul dintre magazinele care oferă deja promoţii craiovenilor.

 

Reduceri pentru colecţiile toamnă-iarnă

 

Craiovenii se bucură că în perioada reducerilor pot să-şi achiziţioneze îmbrăcămintea şi încălţămintea visate. „Deocamdată, nu îmi permit să cumpăr nimic. Săptămâna aceasta primesc salariul, aşa că reducerile au început în perioada potrivită“, a spus Elena M., de 30 de ani.

În această perioadă se fac reduceri la hainele pentru toamnă-iarnă. „Sunt binevenite, aşa că putem cumpăra la preţuri bune. Eu am găsit un palton cu 100 de lei şi o pereche de cizme tot la acelaşi preţ“, a spus Marilena Dumitru. Aceasta a explicat că sărbătorile i-au golit portofelul, dar în perioada următoare va încasa salariul.

 

„Nu a fost depusă nici o cerere pentru soldări“

 

Reducerile aplicate pot ajunge, în funcţie de magazin, şi până la 75%. Acestea pot fi însă dublate de promoţii de felul „cumperi două produse, plăteşti unu“. Acestea nu sunt singurele reduceri în următoarea perioadă. Începând din 15 ianuarie, demarează adevăratele reduceri – soldări (produsele care fac obiectul reducerilor pot fi vândute la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie). Potrivit Legii nr. 650/2002, magazinele au voie să recurgă la vânzări de soldare de două ori pe an: în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, pentru sezonul toamnă-iarnă, şi în intervalul 1 august – 31 octombrie, pentru sezonul primăvară-vară. Spre deosebire de reduceri, care pot fi făcute în orice perioadă a anului, soldările necesită şi o notificare către primărie cu privire la preţurile ce urmează să fie practicate. În caz contrar, agenţii economici riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei. „Până acum, la Primăria Craiova nu a fost depusă nici o cerere pentru soldări şi lichidări“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

Magazine cu oferte generoase

Cele mai multe magazine aplică reduceri promoţionale de până la 50%:

Aliss – până la 50%

Bigotti – până la 50%

DaniK – până la 50%

Erros – reduceri de 50%

Fox – până la 60%

House of Art – până la 70%

Kenvelo – până la 60%

Leonardo – până la 50%

Nissa – până la 70%

Poema – până la 50%

Outlet1 – până la 75%

Asiguraţi-vă că produsul dorit intră în ofertă

Pentru a fi siguri că preţul plătit la casă este cel redus, întrebaţi întotdeauna vânzătorii dacă preţul afişat este cel redus sau preţul asupra căruia se aplică reducerea. În plus, asiguraţi-vă că produsele dorite intră în promoţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS