23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri2008 BRABUS Mercedes Benz SLR McLaren Roadster

2008 BRABUS Mercedes Benz SLR McLaren Roadster

E posibil să faci un Mercedes Benz SLR McLaren Roadster mai exclusivist? Brabus dovedeşte că supermaşina Mercedes poate deveni mai sportivă şi mai incitantă printr-un program sofisticat de individualizare.

Designerii Brabus au proiectat un spoiler frontal care se ataşează de cel al maşinii de serie pentru un look mai agresiv şi o mai mare forţă deportantă. Spoilerul Brabus, uşor şi rezistent, este fabricat din fibră de carbon, iar forma lui a fost studiată şi îmbunătăţită în tunelul aerodinamic. Un difuzor spate construit, de asemenea, din fibră de carbon poate înlocui omologul său de serie.

„Îmbrăcămintea“ exterioară Brabus pentru SLR Roadster este dominată de jantele Brabus Monobloc VI de 20 de inchi. Jantele cu şase spiţe care echipează maşina sunt încălţate în pneuri performante, de dimensiuni 255/30 ZR 20 şi 305/25 ZR 20, care îmbunătăţesc manevrabilitatea. Sunt oferite de partenerii tunerului german, Pirelli şi Yokohama.

Echipat astfel, SLR-ul a fost gata pentru ceva putere în plus prin tuningul la motor făcut de Brabus. Modificările aduse motorului de 5.5 litri supraalimentat constă în axe cu came modificate, un sistem de răcire a combustibilului şi un sistem de evacuare de înaltă performanţă. Puterea maximă a V8-ului de sub capota SLR Roadster-ului a crescut cu 24 de cai-putere, ajungând la 650 CP (478 kW), disponibili la 6.500 de rotaţii pe minut.

Roadsterul modificat accelerează la 100 km/h în numai 3.6 secunde şi ajunge la o viteză maximă de 337 km/h.

Execuţia de mare precizie, până la ultimul detaliu, e ceea ce caracterizează designul interior. Propriile magazine de tapiţerie ale tunerului sunt specializate în a satisface orice cerinţă din partea proprietarilor de SLR când vine vorba de a individualiza interiorul. Gama include mai multe feluri şi culori de tapiţerie din piele.

Sportiv şi funcţional, volanul cu formă ergonomică instalat de Brabus are integrate comenzi care dau posibilitatea de a folosi manual transmisia automată a SLR-ului.

Elemente din fibră de carbon sunt aplicate pe bordul maşinii şi pe consola centrală pentru o imagine mai sportivă a componentelor din interior. Culoarea aplicaţiei din fibră de carbon poate fi asortată cu culoarea tapiţeriei de piele din interior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS