15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRenault trece la ofensivă cu Laguna 3

Renault trece la ofensivă cu Laguna 3

Renault va ataca topul clasei medii europene prin lansarea noii Laguna 3, în condiţiile în care Ford vine cu noul Mondeo, Opel se pregăteşte cu Vectra, Honda cu Accord, iar Citroen va produce o nouă generaţie a modelului C5.

Renault Laguna 3 va fi lansat cel mai probabil la salonul auto de la Frankfurt. Sedanul cu cinci uşi a apărut pentru prima dată în 1993, iar schimbarea de generaţii s-a produs în 2000. Acum, Laguna ajunge la cea
de-a treia generaţie.
Renault se află acum în plin proces de restructurare condus de Carlos Ghosn, conform site-ului www.promotor.ro, iar noua Laguna se vrea vârful de lance al producătorului francez, modelul care va spulbera competiţia. Cu astfel de obiective în minte, Renault a încercat să realizeze un design dinamic, cu linii originale. Nu toată lumea pare mulţumită la vederea fotografiilor noii Laguna publicate pe internet şi a informaţiilor despre maşină oferite de producător. În timp ce unii sunt mulţumiţi, considerând că maşina arată mai bine decât modelele prezentate de Renault până acum, alţii amintesc de costurile de service ridicate la maşinile fabricantului francez, preferând fiabilitatea automobilelor de producţie germană, deci întreţinerea mai ieftină.
Laguna 3 măsoară cu zece centimetri mai mult decât predecesoarea ei, ajungând la o lungime de 4,69 m. Este considerată de creatorii săi ca având forme bine proporţionate, elegante, dar şi cu o notă de sportivitate, însă designul este controversat judecând după părerile exprimate pe forumuri. Dacă stopurile cu leduri au fost apreciate, partea frontală aduce prea mult cu Citroen.

Renault creşte calitatea

La interior se observă o creştere a nivelului calităţii. În funcţie de nivelul de echipare, pe consola centrală sunt amplasate frâna de mână electronică sub forma unui simplu buton, comenzile pentru tempomat, dar şi pentru sistemul de navigaţie şi comunicare Carminat. Se estimează că majoritatea clienţilor vor opta pentru versiunea Initiale datorită finisării cu nuanţe de lemn şi piele. Versiunea Dynamique se adresează clienţilor care caută o atmosferă mai sportivă. Scaunele cu suport lateral sporit şi învelite în piele Alcantara vor să impresioneze plăcut. De asemenea, pentru a îmbunătăţi confortul interior, Renault a adoptat un sistem de climatizare considerat ca fiind cel mai bun din clasă, la dezvoltarea căruia s-au luat în considerare rezultatele unui sondaj realizat între anii 2001-2002 cu privire la confortul termic.
În privinţa motorizărilor ce vor fi disponibile pentru Laguna 3, noul model va fi propulsat de motoare pe benzină şi diesel cu puteri între 115 şi 245 CP, cel mai puternic fiind un V6 de 3,5 litri preluat de la Nissan şi care acum este folosit pe modelele Espace şi Velsatis.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU